Koulutukset ja tapahtumat

Kotouttamisen osaamiskeskus järjestää koulutustilaisuuksia ja osallistuu erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin. Koulutukset ja tapahtumat -sivuilla julkaistaan lisätietoja osaamiskeskuksen koulutuksista ja tapahtumista sekä tietoa yhteistyökumppanien ja sidosryhmien tapahtumista. Lisäksi sivujen kautta voi ilmoittautua moniin tapahtumiin. Kotona Suomessa -hankkeen aluekoordinaattorit kokoavat tapahtumakalenteriin myös alueellisia tapahtumia ja koulutuksia.

Tarjoa tapahtumaa julkaistavaksi sivuilla

Voit tarjota kotouttamiseen tai pakolaisten vastaanottoon liittyvää tapahtumaa tai koulutusta julkaistavaksi kotouttaminen.fi:n tapahtumasivuilla. Julkaisusta päättää työ- ja elinkeinoministeriön kotouttamisen osaamiskeskus. Otathan huomioon sivuston kohderyhmä, kotouttamisen ja pakolaisten vastaanoton toimijat, kun tarjoat tapahtumaa julkaistavaksi.

Lähetä vinkki tapahtumasta osoitteeseen: kotouttamisenosaamiskeskus(at)tem.fi.

Koulutukset ja tapahtumat

perjantai 2.3.

9.00–11.00

Maahanmuuttajat yrittäjinä Suomessa -webinaari

Kotona Suomessa -hanke järjestää yhteistyössä Kotouttamisen osaamiskeskuksen kanssa webinaarisarjan, jonka kuudennen osan aiheena on maahanmuuttajien yrittäjyys Suomessa. Webinaari lähetetään Kuopiosta ja sitä voi seurata etänä webcast lähetyksenä. Webinaarin kohderyhmänä ovat ensisijaisesti maahanmuuttajien parissa työskentelevät ammattilaiset.

Webinaarin tavoitteena on esitellä maahanmuuttajien yrittäjyyttä Suomessa, taustoja- ja tilastotietoa, erityispiirteitä ja haasteita sekä kehityssuuntia. Tilaisuudessa kuullaan erilaisia puheenvuoroja ja näkökulmia aiheeseen.

Verkkolähetyksen seuraaminen onnistuu Mozilla- ja Chrome-selaimilla. Luento tallennetaan kotouttamisen osaamiskeskuksen YouTube-tilille, josta sen voi katsoa myös jälkikäteen.


Paikka: Itä-Suomen yliopisto (UEF), Kuopion kampus, Snellmania SN200 Olvi-sali, Yliopistonranta 1 E, sekä webcast-lähetys

Ohjelma kokonaisuudessaan tässä

Ilmoittautuminen maanantaina 26.2.2018 kello 12 mennessä: https://www.webropolsurveys.com/S/CC436FD3D8208481.par    (webropol)

Lisätietoa: Tanja Manner, Kotona Suomessa -hankkeen Pohjois-Savon, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan aluekoordinaattori, puh. 0295 020 964, s-posti: tanja.manner(at)ely-keskus.fi

tiistai 6.3.

12.00–16.00

Maahanmuuttotyön käytäntöjä kehittämässä Satakunnassa -seminaari Porissa

ELY-keskuksissa toimiva Kotona Suomessa –hanke ja THL:n SOKRA-koordinaatiohanke yhteistyössä Satakunnan ELY-keskuksen kanssa järjestävät seminaarin, jossa esitellään Satakunnan maahanmuuttohankkeiden kehittämistyötä ja niissä kehitettyjä käytäntöjä. Lisäksi kuullaan tulevaisuusohjauksen menetelmistä ja Satakunnan maahanmuuton ajankohtaisista asioista. Seminaarin kohderyhmää ovat maahanmuuttajia työssään kohtaavat asiantuntijat, jotka työskentelevät hankkeissa, järjestöissä, kouluttajina, viranomaistehtävissä tai muussa organisaatiossa.

Paikka: Satakunnan ELY-keskus, ELY Areena (6 krs.), Valtakatu 12 B, Pori

Ilmoittautuminen: Viimeistään 26.2.2018 (tai kun tilaisuus täyttyy) tästä linkistä.

Ohjelma kokonaisuudessaan.

Lisätiedot: Aluekoordinaattori Päivi Ruotsala, p. 0295 020 992 tai paivi.ruotsala(a)ely-keskus.fi sekä                   aluekoordinaattori Veera Laurila, p. 029 524 6644 tai veera.laurila(a)thl.fi

keskiviikko 7.3.

8.30–11.30

Työpaja maahanmuuttajien osallisuuden edistämisestä, Helsinki

Avoin hallinto -hanke järjestää työpajan maahanmuuttajien osallisuuden edistämisestä. Työpajassa pohditaan ja kootaan erilaisia vaikuttamisen keinoja.

Paikka: auditorio Paja, Mariankatu 9, valtiovarainministeriö.

Ilmoittautumiset 26.2.2018 mennessä:

Linkki ilmoittautumiseen.

maanantai 12.3.

9.30–13.30

Koulutus tyttöjen ja naisten ympärileikkausten ehkäisemisestä, Vaasa

Kotouttamisen osaamiskeskus ja Kotona Suomessa –hanke (ESR) järjestävät yhteis-työssä Ihmisoikeusliiton kanssa koulutuksen Suomessa asuvien tyttöjen ja naisten ympärileikkausten ehkäisemisestä.

Koulutuksen sisältö

• Tyttöjen sukuelinten silpominen -Syyt, muodot ja terveyshaitat
• Tyttöjen ympärileikkaus vai sukuelinten silpominen?
• Globaali katsaus tyttöjen sukuelinten silpomiseen
• Suomen tilanne
• Kokemuksia tyttöjen sukuelinten silpomisen vastaisesta työstä Suomessa
• Suomen lainsäädäntö, kansalliset toimet ja ammattilaisten velvollisuudet
• Kuinka ottaa puheeksi sensitiivinen aihe?

Sitovat ilmoittautumiset 7.3.2018 klo 14 mennessä seuraavasta linkistä: http://bot.fi/29hc

Koulutusesite

Lisätiedot
Aluekoordinaattori Emine Ehrström, Kotona Suomessa- hanke (ESR)
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

keskiviikko 14.3.

8.30–16.00

Seminaari pakolaisten asuntomarkkinoista Turussa

OSKU – Täsmäohjaus pakolaisten kuntiin siirtymisen tueksi -hanke järjestää seminaarin, jonka aiheina ovat kansainvälistä suojelua saaneiden pakolaisten asuntomarkkinat ja asumisen kysymykset. Ohjelmassa kuullaan puheenvuoroja mm. asunnon hankkimisesta, asumisneuvonnasta ja naapuruussovittelusta. Lisäksi tilaisuudessa julkaistaan OSKU-hankkeen tuottamat videot asumisesta Suomi Taskussa -palveluun sekä asumisesta Suomessa erilaisilla paikkakunnilla.

Paikka: Forum Marinum, Seminaariluokka (2.krs), Linnankatu 72, Turku.

Ilmottautuminen: 5.3.2018 klo 12 meneessä tästä linkistä (webropol).

Tilaisuuden ohjelma.

Lisätiedot: Timo Konttinen tai Johanna Laatu, s-posti etunimi.sukunimi(a)ely-keskus.fi.

 

torstai 22.3.

11.30–18.00

Tanlent Boost – Spouse Event, Tampere

Tilaisuudessa etsitään vastauksia mm. siihen, miten Suomesta tehdään houkutteleva myös kansainvälisten osaajien perheille.

Paikka: Kampusareena, Tampereen teknilllinen yliopisto (Korkeakoulunkatu 7, Tampere)

Tilaisuus on englanninkielinen.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

keskiviikko 28.3.

13.30–17.00

Mångfald och integration i praktiken i skolan” med pedagogen och integrationskonsulten Sonia Sherefay, Jakobstad

Hur samverka med föräldrar från en annan kultur?  På vilket sätt ändras familjedynamiken i ett nytt land? Hur hantera Ramadan om många elever fastar? Hur hantera kulturkrockar?
Sonia Sherefay är uppvuxen i Egypten och bor sedan 1980 i Sverige. Sedan mitten på 1990-talet har Sonia varit aktiv i debatter och föreläsningar när det gäller föräldraskap och integration. Hon har en stark övertygelse om att en tydlig föräldraroll är grunden till barns och ungdomars trygghet och banar väg för en god framtid.

Programbroschyr 

Anmälan: Obligatorisk anmälan senast onsdag 21.3.2018. Föreläsningen är avgiftsfri men har begränsat antal platser och därför är det viktigt att alla intresserade anmäler sig.

Arrangör: Projektet En bra start i Österbotten – Integrerade servicekedjor för invandrare i Jakobstadsnejden.