Ennakkotieto: Pakolaisesta kuntalaiseksi -verkostopäivä järjestetään 23.4.2020

5.12.2019 9.44
Uutinen

Miten monialaista yhteistyötä voidaan kehittää tukemaan pakolaistaustaisten kuntalaisten kotoutumista ja palveluihin ohjaamista? Seuraavassa Pakolaisesta kuntalaiseksi -verkostopäivässä esitellään monialaiseen yhteistyöhön liittyviä hyviä käytäntöjä ja pohditaan yhdessä ratkaisuja sujuvan yhteistyön haasteisiin. Torstaina 23.4.2020 järjestettävän verkostopäivän antia hyödynnetään myös työ- ja elinkeinoministeriössä toteutettavan kotoutumisen selonteon valmistelussa.

Tarkoituksena on tarkastella monialaista yhteistyötä kunnassa koko kotoutumisprosessin ajalta kuntaan saapumisen alkuvaiheesta alkaen. Alustavina alateemoina ovat muun muassa sektorirajat ylittävä yhteistyö palveluohjauksessa, tiedonsiirto eri toimijoiden välillä ja erityistä tukea tarvitsevien kotoutujien monialaisen tuen järjestäminen.

Tilaisuuden ohjelmaa rakennetaan parhaillaan.  Voit osallistua ohjelman suunnitteluun vinkkaamalla Sylvia-hankkeelle päivän teemaan liittyvän hyvän puhujan, aiheen tai käytännön, josta haluaisit kuulla tai jota haluaisit esitellä. Ohjelmaan liittyviä toiveita ja ehdotuksia voi lähettää osoitteeseen: [email protected] 31.12.2019 mennessä.

Verkostopäivä on tarkoitettu kunnissa pakolaisten vastaanoton parissa toimiville ammattilaisille, hankkeille ja järjestötoimijoille. Verkostopäivä on maksuton, koko päivän tilaisuus. Ohjelman kaikille yhteistä osuutta on mahdollista seurata myös etäyhteydellä.

Valmis ohjelma julkaistaan ja ilmoittautuminen avataan keväällä 2020. Tilaisuus järjestetään Helsingissä, tarkka paikka ilmoitetaan myöhemmin. Tilaisuuden järjestää työ- ja elinkeinoministeriön Sylvia-hanke. Sylvia-hanke rahoitetaan Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahastosta (AMIF).