Hyppää sisältöön

Erityisavustuksen haku maahanmuuttajien osaamiskeskustoimintaan avataan helmikuussa

29.1.2020 13.16
Uutinen

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) jakaa valtionavustuksen erityisavustusta maahanmuuttajien osaamiskeskustoimintaan. Haku avataan helmikuun alussa. Avustuksen tavoitteena on maahanmuuttajien koulutus- ja työllisyyspolkujen nopeuttaminen ja osaavan työvoiman saatavuusongelmien helpottaminen hallinnonalat ylittävällä yhteistyöllä ja tukitoimilla.

Avustuksella on tarkoitus tukea jo käynnistynyttä osaamiskeskustyyppistä toimintaa ja sen kehittämistä tai vastaavan uuden toiminnan käynnistämistä. Avustusta voivat saada kunnat, joissa asuu vähintään 8 000 vieraskielistä asukasta. Erityisavustus perustuu valtion vuoden 2020 talousarvioesitykseen.

Tiedot TEM:n erityisavustuksen hausta julkaistaan tem.fi- ja kotouttaminen.fi-sivustoilla.

Opetus- ja kulttuuriministeriön haku on jo käynnissä

Samanaikaisesti haussa on erityisavustus osaamiskeskustoimintaan opetus- ja kulttuuriministeriöstä (OKM). Lisätiedot OKM:n erityisavustuksen hausta on julkaistu ministeriön verkkosivuilla.

OKM:n avustukset kohdennetaan jatkuvan oppimisen hankkeisiin, joilla vastataan nopeasti työelämän osaajapulaan sekä tuetaan työllisyyden kuntakokeilun tavoitteita ja alueellisten toimintamallien kehittämistä. Avustusta voi hakea myös maahanmuuttajien osaamisen ja työelämävalmiuksien parantamiseen. Avustusta on varattu hakua varten yhteensä 23 miljoonaa euroa.

OKM:n haku päättyy 3.3.2020.

Lisätietoja:

OKM:n tiedote 23.1.2020: Jatkuvaan oppimiseen haettavissa avustuksia – hankkeilla tuetaan nopeasti vaikuttavia työllisyystoimia ja uudenlaista yhteistyötä

Erityisavustus jatkuvan oppimisen ja osaamisen kehittämiseen