Hyppää sisältöön

Kansalaisjärjestöt mukaan ideoimaan rasismin vastaiseen työhön

29.10.2020 8.28
Uutinen

Hallitus on alkanut valmistella rasismin vastaisen ja hyvien väestösuhteiden toimintaohjelman toimenpiteitä. Mukaan valmisteluun kutsutaan erilaisia kansalaisjärjestöjä ideakilpailun muodossa. Ideakilpailu on oikeusministeriön järjestämä, ja siinä kilpaillaan kolmessa kategoriassa. Ideoita arvioidaan toteuttamiskelpoisuuden ja innovatiivisuuden perusteella.

Hanke-kategoriassa ideat esitetään hankemuodossa talousarvioineen. Järjestöt ehdottavat ideoita, joiden kautta he itse osallistuvat toimintaohjelman tavoitteiden edistämiseen. Oikeusministeriö rahoittaa palkittavat ideat valtionapumäärärahoista.

Haaste-kategoriassa esitetään konkreettisia toimenpiteitä toimintaohjelmaan. Ehdotusten tulee kohdistua ensisijaisesti viranomaissektoriin. Parhaita ehdotuksia hyödynnetään toimintaohjelman toimenpiteiden suunnittelussa ja ideoinut taho voi osallistua toimenpiteen tarkempaan suunnitteluun.

Nuorten kategoriassa painotetaan tietoisuuden lisäämistä antirasismista ja syrjimättömyydestä nuorten keskuudessa. Mukaan voivat osallistua nuorten omat järjestöt ja nuorisovaltuustot. Idea esitetään hankemuodossa talousarvioineen. Oikeusministeriö rahoittaa palkittavat ideat valtionapumäärärahoista. Yksittäinen avustus voi olla enintään 2 000 €.

Osallistuminen tapahtuu lomakkeen kautta. Hakuaika päättyy 30.11.2020 klo 16.15.

Lisätietoja:

Oikeusministeriön tiedote 22.10.2020 Hallitus kutsuu mukaan etsimään keinoja rasismin torjuntaan

Tietoa ideakilpailusta oikeusministeriön sivuilla

Rasismin vastainen ja hyvien väestösuhteiden toimintaohjelma hankkeena