Kotona Suomessa -hanke kokosi yhteen suosituksia kotoutumiskoulutusten jälkeisten palveluiden järjestämisestä

10.6.2019 16.57
Uutinen

Kotona Suomessa -hanke on julkaissut suosituksia kotoutumiskoulutuksen jälkeisen nivelvaiheen palvelujen järjestämiseen. Koosteessa esitetään maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen jälkeisen nivelvaiheen mallintamisprosessin tuloksia ja suosituksia palveluiden järjestämiseksi.

Suositukset on suunnattu kotoutumispalveluita ja muita koulutus- ja työllistymispalveluita suunnitteleville, hankkiville ja tarjoaville tahoille ja toimijoille. Kooste tarjoaa tietoa Kotona Suomessa -pilottihankkeiden kokemuksista. Suosituksia voi hyödyntää esimerkiksi, kun suunnitellaan kotoutumiskoulutuksen jälkeisiä palveluita. Julkaisuun koottujen palveluiden ja toimenpiteiden kohderyhmänä ovat kotoutumiskoulutuksen jälkeen työttöminä työnhakijoina olevat henkilöt.

Mallintamisprosessin on toteuttanut Kotona Suomessa -hankkeen projektiasiantuntija, ulkoinen arvioitsija ja Kotona Suomessa -pilottihankkeiden edustajat. Pilottihankkeiden tavoitteena on ollut kehittää kotoutumiskoulutuksen jälkeistä koulutukseen, työhön ja yrittäjäksi ohjaamista. Pilottihankkeet ovat toimineet eri puolilla Suomea vuosina 2016–2019.

Kooste on julkaistu 10.6.2019. Suosituksista on tehty myös esittelyvideo.

Lue lisää:

Suosituksia kotoutumiskoulutuksen jälkeisen nivelvaiheen palvelujen järjestämiseen -kooste

Video kotoutumiskoulutuksen jälkeisten palveluiden järjestämisen suosituksista

Kotona Suomessa -hanke