Hyppää sisältöön

Maanantain 15.6.2020 webinaarin tallenne on katsottavissa

18.6.2020 9.50
Uutinen

Webinaarissa 15.6.2020 julkaistiin raportti Työvoiman ulkopuolella olevien maahanmuuttaja-asiakkaiden ohjaus ja palvelut kunnissa. Webinaarin tallenne on katsottavissa kotouttamisen osaamiskeskuksen YouTube-kanavalla noin kahden viikon ajan eli 5.7.2020 asti.

Raportti perustuu kunnille ja kuntayhtymille suunnattuun laajaan kyselytutkimukseen. Yhteensä vastauksia saatiin 153 kunnasta. Raportti sisältää tietoa mm. toiminnan organisoinnista, yhteistyöstä ja tiedonsiirrosta, alkukartoituksista ja kotoutumissuunnitelmista sekä kohderyhmien tavoittamisesta ja ohjaamisesta erityisesti työelämää lähellä oleviin palveluihin. Raportin on laatinut selvitystyön pohjalta Owal Group Oy.

Tilaisuudessa raportin esittelivät Owal Group Oy:ltä johtaja Risto Karinen ja seniorikonsultti Jeremias Kortelainen. Kommenttipuheenvuorot esittivät Joensuun kaupungin kotouttamispäällikkö Mia Sevonius-Male ja Tampereen maahanmuuttajien kansainvälisen osaamiskeskuksen projektipäällikkö Heini Lehtokannas. Tilaisuuden juontaja toimi työ- ja elinkeinoministeriön kotouttamisen osaamiskeskuksen erityisasiantuntija Antti Kaihovaara.

Lisätietoja:

Katso webinaarin Työvoiman ulkopuolella olevien maahanmuuttaja-asiakkaiden ohjaus ja palvelut kunnissa tallenne YouTubessa. 

Työ- ja elinkeinoministeriön julkaisuja 2020:32 Työvoiman ulkopuolella olevien maahanmuuttaja-asiakkaiden ohjaus ja palvelut kunnissa