Hyppää sisältöön

Ulkomaalaisten työttömien työhakijoiden määrä nousi maaliskuussa noin tuhannella

4.5.2021 13.40
Uutinen

Kotouttamisen osaamiskeskuksen huhtikuun työllisyyskatsauksen mukaan ulkomaalaisten työttömien työnhakijoiden määrä on kasvanut edelliskuusta noin tuhannella. Myös pitkäaikaistyöttömyyden kasvu jatkuu.

Maaliskuun tilastojen tulkinnassa tulee muistaa, että vertailukohtana on maaliskuu 2020, jolloin koronapandemian vaikutukset näkyivät jo selvästi kohonneena työttömyytenä. Pienempi vuosittainen nousu edelliskuukauden katsaukseen nähden ei siis johdu parantuneesta tilanteesta vaan vertailukuukauden korkeammasta tasosta.

Maaliskuun lukuihin perustuvan katsauksen mukaan:

  • Maaliskuussa 2021 ulkomaalaisia työttömiä työnhakijoita oli 35 663 ja vieraskielisiä työttömiä työnhakijoita 48 963.
  • Ulkomaalaisten työttömien työnhakijoiden määrä nousi edelliskuusta noin tuhannella ja edellisen vuoden maaliskuusta noin viidellä tuhannella.
  • Pitkäaikaistyöttömyys jatkaa kasvuaan. Edellisvuoteen nähden sekä ulkomaan kansalaisten että vieraskielisten pitkäaikaistyöttömyys kasvoi yli 90 %.
  • Nuorten ulkomaalaisten ja vieraskielisten työttömien työnhakijoiden määrä on kehittynyt hieman muita ryhmiä hitaammin.
  • Useimmilla alueilla ulkomaalaisten työttömien työnhakijoiden määrä on noussut suomalaisten työttömien työnhakijoiden määrää enemmän.

Huhtikuun 2021 katsaus ulkomaan kansalaisten ja vieraskielisten työttömyydestä ja palveluihin osallistumisesta

Lisätietoja:
Ulkomaan kansalaisten ja vieraskielisten työllisyyskatsaukset