Infopankki on nyt InfoFinland

27.11.2018 11.36
Uutinen

Aiemmin nimellä Infopankki tunnettu verkkopalvelu on ottanut käyttöön uuden nimensä. Uusi InfoFinland-nimi kertoo selkeämmin, mistä palvelussa on kysymys: se tarjoaa tietoa Suomesta. InfoFinland-verkkopalvelu kertoo Suomesta 12 kielellä. Kielivalikoima on poikkeuksellisen laaja globaalissa mittakaavassa.

Muissakin maissa tarjotaan tietoa maahanmuuttajille, mutta ei näin laajalla kielivalikoimalla.

– InfoFinlandia luetaan paljon Suomen rajojen ulkopuolelta jo ennen Suomeen muuttamista. Luotettava omakielinen tieto on ensiarvoiseen tärkeää kotoutumisen kannalta, kertoo verkkopalvelun päätoimittaja Eija Kyllönen-Saarnio.

Ota käyttöösi InfoFinlandin sisällöt

InfoFinlandin kattava, monikielinen sisältö on hyödynnettävissä myös muissa palveluissa. Työ- ja elinkeinoministeriön kotouttamisen osaamiskeskus julkaisee joulukuussa Tervetuloa Suomeen -oppaan, jonka materiaali on poimittu InfoFinlandista. Opasta jakavat maistraatit, maahanmuuttovirasto ja Suomen lähetystöt ulkomailla.

InfoFinland tarjoaa kaikki tekstisisältönsä käytettäviksi avoimen ohjelmointirajapinnan (API) kautta. Rajapinnan avulla voit näyttää InfoFinlandin sisältöjä muilla verkkosivuilla tai rakentaa erilaisia sovelluksia.

Vuodesta 2003 tehdyn palvelun julkaisija on Helsingin kaupunki. InfoFinland-sivustoa tehdään yhteistyössä viranomaisten ja kuntien kanssa.

InfoFinlandilla on myös sisarsivu Finnishcourses.fi, jonka avulla voi etsiä suomen kielen kursseja Helsingin, Tampereen ja Turun seuduilta.

Lisätietoja:

Eija Kyllönen-Saarnio, päätoimittaja, Helsingin kaupunki, puh. 050 363 3285

Jaana Rytkönen, tiedottaja, Helsingin kaupunki, puh. 040 336 0793

[email protected]

InfoFinland-verkkopalvelu www.infofinland.fi

Blogi: Infopankista tuli InfoFinland – miksi nimi muuttui?

InfoFinlandin avoin data ja rajapinta

Finnishcourses.fi-palvelu