Kela kehittää kuntoutuspalvelujaan vastaamaan paremmin maahanmuuttajien tarpeisiin

10.5.2017 15.04
Uutinen

Kelassa on käynnistetty uusi hanke, jotta maahanmuuttajien kuntoutustarpeisiin voitaisiin vastata paremmin. Hankkeen tavoitteena on mm. vahvistaa palveluntuottajien valmiuksia työskentelyyn maahanmuuttaja-asiakkaiden kanssa. Maahanmuuttajille suunnatussa kuntoutuspalvelukokelussa yhdistetään ammatillinen kuntoutus ja suomen kielen opetus.

Kelan järjestämän kuntoutuksen palveluntuottajien valmiuksia työskennellä maahanmuuttajataustaisten asiakkaiden kanssa lisätään kehittämishankkeessa (Mahku-hanke) koulutuksella.

Maahanmuuttajat käyttävät Kelan kuntoutuspalveluja muita vähemmän. Erityisesti ammatilliseen kuntoutukseen maahanmuuttajat hakeutuvat harvemmin kuin muut. Hankkeessa kokeillaan maahanmuuttajille suunnattua kuntoutuspalvelua, jonka avulla sairaudesta tai vammasta kärsiviä maahanmuuttajia tuetaan työmarkkinoille ja palkkatyöhön pääsemisessä. Kokeilussa yhdistetään ammatillinen kuntoutus ja suomen kielen opetus.

Videot kertovat Kelan kuntoutuspalvelusta

Osana hanketta Kela julkaisi maahanmuuttajille suunnatun videon. Videossa kerrotaan Kelan kuntoutuspalveluista selkeästi ja ymmärrettävästi. Video on julkaistu selkosuomen lisäksi venäjäksi, viroksi, arabiaksi, somaliksi, farsiksi ja kurdin soraniksi. Videot on toteutettu yhteistyössä Infopankki.fi-palvelun kanssa.

Lue lisää:

Kelan kuntoutusvideot maahanmuuttajille (kela.fi)

Tietoa kuntoutuksesta maahanmuuttajille (infopankki.fi)