Kotouttamisen osaamiskeskus ja kotouttaminen.fi ovat toimineet viisi vuotta kotouttamistyön tukena: tule mukaan kehittämään verkkopalvelua

21.3.2019 15.29
Uutinen

Kotouttamisen osaamiskeskus ja kotouttaminen.fi ovat tarjonneet jo viiden vuoden ajan ajankohtaisia uutisia, tilastoja, tutkimuksia ja muuta tukea kotouttamisen toimijoiden ja ammattilaisten työn tueksi. Viiden toimintavuoden jälkeen on aika uudistaa työ- ja elinkeinoministeriön tarjoaman verkkopalvelun sisällöt ja rakenne vastaamaan paremmin nykyhetken ja tulevaisuuden tarpeita. Vastaa kyselyyn ja vaikuta kotouttaminen.fi:n kehittämiseen. Voit myös ilmoittaa halukkuudestasi osallistua verkkopalvelun kehittämisen työpajaan.

Paula Karjalainen ja Jaana Suokonautio aluekierroksella 2013Kotouttamisen osaamiskeskus perustettiin työ- ja elinkeinoministeriöön 21.3.2014. Samalla julkaistiin kotouttaminen.fi-verkkopalvelu. Osaamiskeskus on asiantuntijayksikkö, jossa työskentelee 5 erityisasiantuntijaa. Osaamiskeskuksen toiminnan kehittämisestä ja johtamisesta vastaa neuvotteleva virkamies Paula Karjalainen.

– Kotouttamisen osaamiskeskuksen valmistelutyön pohjaksi toteutettiin syksyllä 2013 aluekierros, jonka yhtenä tavoitteena oli kerätä näkemyksiä, miten osaamiskeskus voisi parhaiten tukea alueilla tehtävää työtä. Osaamiskeskuksen työn ja kotouttaminen.fi:n kehittämisen tulee olla jatkuvaa. Parhaisiin tuloksiin pääsemme yhdessä yhteistyökumppaneiden ja verkkopalvelun käyttäjien kanssa, sanoo Karjalainen.

Kotouttaminen.fi: on sisältänyt mm. kotoutumislain ja pakolaisten vastaanoton käsikirjat. Verkkopalvelua on uudistettu kevyesti alustasiirron yhteydessä, ja sinne on vuosien aikana koottu paljon lisää materiaalia lomakkeista ja tilastoista alaikäisten edustajan ja tukemisen käsikirjoihin. Kotouttaminen.fi:n sisällöt ja rakenne uudistetaan ja päivitetään niin, että ne vastaavat entistä paremmin paremmin käyttäjien tarpeita. Osa uudistuksista toteutuu jo vuoden 2019 aikana. Osa kehittämiskohteista vaatii hieman pidemmän ajan. Uudistuksen yhteydessä otetaan huomioon myös saavutettavuusvaatimukset ja parannetaan yleistä käytettävyyttä.

– Kotouttaminen.fi on kotouttamistoimijoiden keskuudessa paljon käytetty verkkopalvelu, joten haluamme panostaa sen kehittämiseen. Selvitämme muun muassa mahdollisuuden rakentaa sivustolle maahanmuuton ja kotouttamisen hyvien käytäntöjen haku- ja ilmoittamistoiminnon. Tällaista mahdollisuutta on toivottu paljon kentällä.

Osallistu kotouttaminen.fi:n kehittämiseen

Kotouttamisen osaamiskeskus haluaa tarjota kotouttaminen.fi:n käyttäjille sekä osaamiskeskuksen ja TEM:n yhteistyökumppaneille mahdollisuuden osallistua verkkopalvelun kehittämiseen vuoden 2019 aikana. Voit osallistua kehittämiseen vastaamalla oheiseen lyhyeen kyselyyn. Lisäksi kokoamme kiinnostuneita mukaan 1–2 kehittämistyöpajaan, jotka järjestetään kesän ja alkusyksyn 2019 aikana.

Kerro mielipiteesi kotouttaminen.fi:stä, vastaa lyhyeen kyselyyn 15.4.2019 mennessä.

Haluatko osallistua kotouttaminen.fi:n kehittämistyöpajaan, kerro halukkuudestasi erillisellä lomakkeella.

Lisätietoja:

Kotouttaminen.fi ja viestintä: Helena Torkko, erityisasiantuntija, puh. +358 2950 47695
Kotouttamisen osaamiskeskus: Paula Karjalainen, neuvotteleva virkamies, puh. +358 2950 47117
[email protected] 

Kuvassa neuvotteleva virkamies Paula Karjalainen (TEM) ja osaamiskeskuksen perustamistyössä vahvasti mukana ollut maahanmuuttopäällikkö Jaana Suokonautio (Uudenmaan ELY-keskus). Kuva on vuoden 2013 aluekierrokselta.