Minä luen sinulle -kampanjassa maahanmuuttajat toteuttavat lukuhetkiä iäkkäille ja kehitysvammaisille

16.11.2017 11.24
Uutinen

Minä luen sinulle -kampanja tuo yhteen uusia ja vanhoja suomalaisia lukemisen ja selkokielen avulla. 15.11.2017 avattu kampanja päättyy helmikuussa 2018 lukuviikkoon, jolloin suomen kieltä opiskelevat maahanmuuttajat toteuttavat lukuhetkiä vanhus- ja vammaistyön yksiköissä eri puolilla Suomea. Kampanjaan voivat ilmoittautua mukaan vanhus- ja vammaistyön yksiköt, maahanmuuttajakoulutuksen järjestäjät sekä maahanmuuttaja- ja monikulttuurisuustyötä tekevät tahot.

Vuoden 2018 lukuviikko käynnistetään 1.2., jolloin vietetään kansainvälistä maailman ääneen lukemisen päivää. Kirjailija ja psykiatri Claes Andersson osallistuu maahanmuuttajien lukuhetkeen Helsingissä. Valtakunnallisen kampanjaviikon suojelija on presidentti Tarja Halonen.

Kampanjan järjestävät yhteistyössä Kehitysvammaliiton Selkokeskus ja Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto Valli ry osana Yhdessä-toimintaa. Lukuviikkoon helmikuussa 2017 osallistui arviolta 800 maahanmuuttajaa sekä 100 vammais- ja vanhustyön organisaatiota ympäri maata. Kampanja oli osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Ilmoita organisaatiosi mukaan kampanjaan viimeistään 15.1.2018.

Lisätiedot:

Minä luen sinulle -kampanja (selkokeskus.fi)

Yhdessä-toiminnan Facebook-sivu (facebook.com)