Pakolaisia vastaanottavat kunnat voivat hakea Sylvia-hankkeen lisätukia 31.3. asti

7.3.2019 8.52
Uutinen

Työ- ja elinkeinoministeriön Sylvia-hankkeen laskennallisen korvauksen lisäosa ja bonusraha ovat kuntien haettavissa 31.3.2019 asti KEHA-keskuksesta. Laskennallisen korvauksen lisäosa maksetaan kuntaan vuonna 2018 saapuneista, kansainvälistä suojelua saavista henkilöistä. Bonusraha voidaan myöntää kuntapaikkapäätösten perusteella kunnille, jotka ovat vuonna 2018 aloittaneet pakolaisten vastaanoton tai korottaneet kuntapaikkamääräänsä.

Laskennallisen korvauksen lisäosaa voidaan myöntää kunnalle vuonna 2018 kuntaan muuttaneista kiintiöpakolaisista sekä henkilöistä, joille on myönnetty turvapaikkamenettelyssä oleskelulupa ulkomaalaislain 87 § tai 88 § perusteella. Lisäosa on 1 197,88 euroa alle 7-vuotiaista henkilöistä ja 402,50 euroa yli 7-vuotiaista henkilöistä. Lisäosa maksetaan kertakorvauksena ensimmäiselle kotikunnalle.

Bonusrahaa voidaan myöntää kunnille, jotka ovat tehneet ensimmäistä kertaa tai neljän vuoden tauon jälkeen kuntapaikkapäätöksen vähintään 20 kuntapaikasta tai korottaneet kuntapaikkapäätöstään vähintään 20 kuntapaikalla. Kuntapaikkapäätöksen tulee perustua alueelliseen kuntapaikkojen tarpeeseen.

Laskennallisen korvauksen lisäosa ja bonusraha ovat haettavissa KEHA-keskuksesta ajalla 1.1.−31.3.2019. Tutustu haun tarkempaan ohjeistukseen sekä hakulomakkeisiin Sylvia-hankkeen sivuilla. 

Lisätietoa:

Laskennallisen korvauksen lisäosa
Bonusraha
Sylvia-hanke
Hakuun liittyvissä kysymyksissä voi olla yhteydessä Sylvia-hankehenkilöstöön: sylvia(at)tem.fi

Ajankohtaista