Suomen Pakolaisapu jakaa Vuoden kotoutumisteko -tunnustuksen marraskuussa

15.9.2017 12.33
Uutinen

Tunnustuksella halutaan nostaa esiin kotoutumisen tukemisen yhteiskunnallista merkitystä ja hyviä käytäntöjä. Ensimmäistä kertaa jaettavan Vuoden kotoutumisteko -tunnustuksen suojelijana on työministeri Jari Lindström.

Tunnustuksen kohteena voi olla esimerkiksi tuote, teknologia, palvelu tai toimintamalli, jolla edistetään pakolaisten yhdenvertaisuutta ja osallisuutta sekä mahdollistetaan aktiivinen toimijuus yhteiskunnassa. Tunnuksella kannustetaan kotouttamistyötä tekeviä tahoja kehittämään ja jakamaan hyviä käytäntöjä kotoutumisen edistämiseksi. Sen saaja voi tehdä kotouttamistyötä esimerkiksi kouluttamalla, jakamalla tietoa, edistämällä työelämään pääsyä, palveluiden saatavuutta tai hyviä väestösuhteita.

Vuoden kotoutumisteko -tunnustuksen saajaksi voi ehdottaa yksityishenkilöitä, yrityksiä, kuntia, hankkeita tai organisaatioita. Yksityishenkilö, yritys, kunta, hanke tai organisaatio voi myös itse ehdottaa tunnustusta tekemälleen kotoutumistoiminnalle. Ehdotukset tulee toimittaa Suomen Pakolaisavulle 30.9. klo 16 mennessä

Palkinto jaetaan 1.11.2017 Helsingissä pidettävässä tilaisuudessa.

Lisätietoja:

Vuoden kotoutumisteko (pakolaisapu.fi)

Ajankohtaista