Yksinkertaista eläketietoa Eläkettä myös minulle -kampanjassa

12.7.2017 9.48
Uutinen

Eläketurvakeskus käynnisti kesäkuussa kampanjan, jossa työeläkkeeseen liittyvää tietoa on tarjolla mahdollisimman yksinkertaisessa muodossa. Idea mm. sosiaalisen median kautta jaettavasta tiedosta syntyi tarpeesta lähestyä Suomeen muuttaneita ulkomaalaisia.

–Suomeen on saapunut toissa- ja tänä vuonna runsaasti turvapaikanhakijoita. Sen lisäksi täällä asuu jo ennestään merkittävä ulkomaalaistaustainen joukko, joista valtaosa on työiässä tai työikää lähestymässä. Heille on tärkeää tietää suomalaisen työhön liittyvän sosiaaliturvan kuten työeläkkeen perusteet, viestintäjohtaja Kati Kalliomäki Eläketurvakeskuksesta toteaa.

Facebook-sivustolta löytyy työeläkkeen perusasioiden lisäksi esimerkiksi eläkelaskuri, jonka avulla voi arvioida tulevan eläkkeensä suuntaa-antavan suuruusluokan. Facebookin ohella eläketietämystä levitetään myös maahanmuuttajien paikallisyhdistysten kautta.

Eläketurvakeskuksen Eläkettä myös minulle -kampanjan kasvona on Mohammed Abdirahim Hussein, jonka suuri yleisö tuntee ehkä paremmin toimittaja-Husuna.

–Odotan, että kun Suomeen muuttaneiden ulkomaalaistaustaisten tietämys työeläketurvasta lisääntyy, myös heidän intonsa tehdä työtä kasvaa. Näin on tapahtunut myös minulle, Husu sanoo.

Lue lisää:

Eläkettä myös minulle (etk.fi)

Eläkettä myös minulle! -kampanjan Facebook-sivut