Kotouttaminen.fi-blogi

Kotouttamisen osaamiskeskus julkaisee kotouttaminen.fi:ssä kotouttamiskentän eri toimijoiden blogikirjoituksia. Kirjoittajina ovat osaamiskeskuksen ja työ- ja elinkeinoministeriön asiantuntijat sekä yhteistyökumppanit ja esimerkiksi hankkeiden, kuntien, järjestöjen kotouttamisen ja pakolaisten vastaanoton toimijat.

Kun kielitaito loppuu, Infopankki auttaa

Bu sayfada Kela, diğer adıyla Halk Emeklilik (Sosyal Güvenlik) Kurumu’nun ilgilendiği Finlandiya’da yaşamaya dayalı sosyal güvence hakkında bilgiler verilmektedir. Niin, en minäkään ymmärrä. Teksti on Infopankista, se on turkkia ja kertoo Kelasta ja Suomen sosiaaliturvasta
Sivu on kaikkien saatavilla Infopankki.fi-verkkopalvelussa turkin lisäksi myös 11 muulla kielellä. Sivu on nimeltään Suomen sosiaaliturva ja se on tuotettu yhteistyössä Kelan kanssa.

Samankaltaiseen kielimuuriin törmää moni maahanmuuttaja. Englanti riittää osalle uusista tulijoista, mutta omalla äidinkielellä tai koulukielellä saatu tieto sujuvoittaa asioiden hoitamista. Myös viranomaisten työtä helpottaa, jos asiakas saa ohjeita ja neuvoja omalla kielellään.

Työntekijälle, opiskelijalle, puolisolle, pakolaiselle

Infopankki.fi:n arvo on sen verkkosisällöissä. Monikielisen palvelun sisällöt ovat laajat: työelämästä lupa-asioihin, suomen kielestä asumiseen, koulutuksesta sosiaali- ja terveyspalveluihin. Koko maata koskevat tekstit ovat toisiaan vastaavat 12 kielellä, mikä mahdollistaa omakielisen tiedon tarjoamisen verkon kautta, jos yhteistä kieltä asiakkaan kanssa ei löydy. Lisäksi palvelussa on kuntatietoa 16 paikkakunnalta.

Sisältöjen ylläpito on jatkuvaa ja suunniteltua. Tiivistämme yhteistyötä viranomaisten kanssa, mikä mahdollistaa entistä laadukkaamman viestinnän uusille muuttajille. Veron kanssa päivitämme parhaillaan verotukseen liittyviä sisältöjä. Kelan tiedot sosiaaliturvasta päivitettiin Infopankkiin loppuvuodesta, ympäristöministeriön kanssa tarkistettiin asumiseen liittyvä kokonaisuus. Infopankki-toimitus kirjoittaa ja käännättää tekstit, viranomaisen tehtävä on tarkistaa omaan toimialaansa liittyvät tiedot.

Käyttäjä kiittää klikkaamalla

Infopankin sivuille tehtiin vuonna 2015 yhteensä yli 1 250 000 käyntiä, mikä on 44 % enemmän kuin edellisenä vuonna. Käynneistä 51 % tehtiin Suomen rajojen ulkopuolelta. Maailman tapahtumat näkyvät Infopankissakin: arabiankielinen Turvapaikanhakijana Suomeen -sivu nousi viime vuoden suosituimmaksi sivuksi.

Eija Kyllönen-Saarnio, Infopankki.fi- ja Finnishcourses.fi -sivustojen päätoimittaja, Helsingin kaupunki.

Lue lisää:

Infopankki.fi - Suomi sinun kielelläsi www.infopankki.fi
Ajankohtaista Infopankista twitterissä @infopankki

Lisää kommentteja