Skip to content

Kotoutumisen kokonaiskatsaus 2019: Kotoutuminen on moniulotteinen kokonaisuus

21.1.2020 10.00
Uutinen

Työllistyminen ei yksin ole osoitus onnistuneesta kotoutumisesta, eikä kotoutumiselle ole vain yhtä mittaria, todetaan työ- ja elinkeinoministeriön 21.1.2020 julkaisemassa katsauksessa.

– Kotoutuminen on moniulotteinen- ja tekijäinen kokonaisuus, johon osallistuvat sekä vastaanottava yhteiskunta että muuttajat itse. Työelämän vastaanottavuus vaikuttaa maahanmuuttajien työllistymismahdollisuuksiin, työllistyminen vaikuttaa muun muassa maahanmuuttajien yhteiskunnalliseen osallistumiseen, ja sosiaalinen hyvinvointi on puolestaan hyvän kotoutumisen osatekijä, TEM:n maahanmuuttojohtaja Sonja Hämäläinen toteaa.

Työ- ja elinkeinoministeriön kotouttamisen osaamiskeskus julkaisee neljän vuoden välein Kotoutumisen kokonaiskatsauksen osana kotoutumisen seurantajärjestelmää. Seurantajärjestelmä ja vuoden 2019 kokonaiskatsaus jakautuvat seuraaviin teemoihin: työllisyys, koulutus, hyvinvointi, osallistuminen ja kaksisuuntainen kotoutuminen. Vuoden 2019 kokonaiskatsaus koostuu indikaattoreita esittelevästä infografiikasta ja tutkimusjulkaisusta. Samalla julkaistaan Kotoutumisen indikaattorit -tietokanta.

Lisätietoja:

Lue koko työ- ja elinkeinoministeriön tiedote 21.1.2020: Maahanmuuttajien onnistunut kotoutuminen vaikuttaa myönteisesti talouteen

Kotoutumisen kokonaiskatsaus 2019: Tutkimusartikkeleita kotoutumisesta

Kotoutumisen kokonaiskatsaus 2019: Indikaattoritietoa kotoutumisesta

Kotoutumisen indikaattorit -tietokanta