Koulutukset ja tapahtumat

Kotouttamisen osaamiskeskus järjestää koulutustilaisuuksia ja osallistuu erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin. Koulutukset ja tapahtumat -sivuilla julkaistaan lisätietoja osaamiskeskuksen koulutuksista ja tapahtumista sekä tietoa yhteistyökumppanien ja sidosryhmien tapahtumista. Lisäksi sivujen kautta voi ilmoittautua moniin tapahtumiin. Kotona Suomessa -hankkeen aluekoordinaattorit kokoavat tapahtumakalenteriin myös alueellisia tapahtumia ja koulutuksia.

Osa kotouttamisen osaamiskeskuksen ja Kotona Suomessa -hankkeen tilaisuuksista taltioidaan myöhempää katselua varten. Tapahtumatallenteet ovat katsottavissa kotouttamisen osaamiskeskuksen YouTube-kanavalla. Tallenteet julkaistaan vain esiintyjien luvalla.

Kotouttamisen osaamiskeskus SlideSharessa

Kotouttamisen osaamiskeskus YouTubessa

Tarjoa tapahtumaa julkaistavaksi sivuilla

Voit tarjota kotouttamiseen tai pakolaisten vastaanottoon liittyvää tapahtumaa tai koulutusta julkaistavaksi kotouttaminen.fi:n tapahtumasivuilla. Julkaisusta päättää työ- ja elinkeinoministeriön kotouttamisen osaamiskeskus. Otathan huomioon sivuston kohderyhmän, kotouttamisen ja pakolaisten vastaanoton toimijat, kun tarjoat tapahtumaa julkaistavaksi.

Lähetä vinkki tapahtumasta osoitteeseen: kotouttamisenosaamiskeskus(at)tem.fi.

Tapahtumat ja koronavirus

Koronavirustilanteessa tarkista tapahtuman järjestäjältä, onko tapahtuma peruttu tai järjestetäänkö se verkossa. Kotouttamisen osaamiskeskuksen ja keskeisten yhteistyökumppanien tapahtumien muutokset on merkitty tapahtumakalenteriin. 

Koulutukset ja tapahtumat

Kotoutumisentukena.fi-viestintäkoulutus Raaseporissa

Koulutuksessa opit viestimään organisaatiosi toiminnasta viranomaisia ja rahoittajia puhuttelevalla tavalla ja saat suoran viestikanavan toimintasi markkinoimiseen mm. TE-toimistossa, kunnan sosiaalipalveluissa ja oppilaitoksissa. Koulutuksessa saat tukea kotoutumisentukena.fi:n käyttöönotossa ja toiminnan ilmoittamisessa verkkopalvelussa. Tule mukaan, jos järjestät omassa organisaatiossasi kotoutumista tukevaa matalan kynnyksen toimintaa tai tiedotat siitä!

Paikka: Järjestötila,Keskuskatu 59, 10300 KARJAA

Koulutuksen järjestävät yhdessä Uudenmaan ELY-keskus, Raaseporin kaupunki ja Resurssipankki (AMIF)-hanke.

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 7.1.2020

Lisätietoa ja ilmoittautuminen kotoutumisentukena.fi-viestintäkoulutukseen

Kielitaidon arvioinnin koulutuspäivä - yhdenvertaisuutta kotoutumiseen yhdenvertaisella arvioinnilla -koulutus, Turku

Tilaisuudessa pohditaan kielitaidon arvioinnin merkitystä eri osapuolien kannalta sekä arvioinnin ajoittumista ja erilaisia toteuttamistapoja. Iltapäivällä arvioidaan puhe- ja tekstinäytteitä ja tarkastellaan ymmärtämisen taitoja mittaavia tehtäviä. Koulutuksen järjestää Kotona Suomessa –hanke yhteistyössä Turun ammatti-instituutin kanssa.Koulutus on suunnattu kotoutumiskoulutusten, aikuisten perusopetuksen, vapaan sivistystyön ja ammatillisten oppilaitosten sekä muiden oppilaitosten S2-opettajille. Koulutus on maksuton. Kouluttajana toimii FT Marja Seilonen Jyväskylän yliopistosta.

Paikka: Turun ammatti-instituutin auditorio, Lemminkäisenkatu 18 D, Turku.

Ilmoittautuminen koulutukseen viimeistään 8.1.2020 tästä linkistä.

Ohjelma.

Lisätietoja: aluekoordinaattori Päivi Ruotsala, s-posti [email protected]

Osaava edustaja -hankkeen työpaja edustajien verkkokoulutuksesta Tampereella

Aika: 21.1.2020 klo 9-15

Paikka: Kulttuurikeskus Laikku, Keskustori 4, Tampere 

Osaava edustaja -hanke järjestää työpajan Tampereella yksin alaikäisenä maahan tulleiden nuorten edustajille ja heidän sidosryhmilleen edustajien verkkokoulutuksen teemojen ja sisältöjen kartoittamiseksi. 

Tule mukaan kehittämään edustajien koulutusta ja keskustelemaan ajankohtaisista asioista yksin maahantulleisiin nuoriin liittyen!

Osaava edustaja -työpajan ohjelma

Lisätietoa työpajoista ja Osaava edustaja -hankkeesta: Suvi Huusko, [email protected], p. 050 312 8760

Kotoutumisen kokonaiskatsauksen julkistamistilaisuus

Aika: 21.1.2020 klo 10.00–12.00 (kahvitarjoilu 9.30-10.00)

Paikka: Säätytalo, Snellmaninkatu 9–11, Helsinki

Työ- ja elinkeinoministeriön kotouttamisen osaamiskeskus julkaisee kotoutumisen kokonaiskatsauksen osana kotoutumisen seurantajärjestelmää hallituskausittain eli neljän vuoden välein. Nyt julkaistava Kotoutumisen kokonaiskatsaus 2019 koostuu kahdesta erillisestä julkaisusta: artikkelijulkaisusta sekä infografiikasta koostuvasta indikaattorijulkaisusta. Samaan aikaan julkaistaan Kotoutumisen indikaattorit -tietokanta.

Tilaisuus on suunnattu erityisesti työ- ja elinkeinoministeriön kotouttamisen osaamiskeskuksen sidosryhmille ja yhteistyökumppaneille sekä medialle.

Tilaisuus näytetään suorana verkossa. 

Tilaisuus on täynnä. Mahdollisia peruutuspaikkoja voit kysyä osoitteesta [email protected]

Ilmoittautuminen koskee vain paikan päälle osallistuvia. Tilaisuuteen mahtuu enintään 150 osallistujaa. Ilmoittautuminen päättyy keskiviikkona 15.1.2020. 

Seuraa kokonaiskatsauksen julkistamistilaisuutta verkossa.

Kotoutumisen kokonaiskatsauksen julkistamistilaisuuden 21.1.2020 ohjelma

Kotoutumisentukena.fi-viestintäkoulutus Tuusulassa

Koulutuksessa opit viestimään organisaatiosi toiminnasta viranomaisia ja rahoittajia puhuttelevalla tavalla ja saat suoran viestikanavan toimintasi markkinoimiseen mm. TE-toimistossa, kunnan sosiaalipalveluissa ja oppilaitoksissa. Koulutuksessa saat tukea kotoutumisentukena.fi:n käyttöönotossa ja toiminnan ilmoittamisessa verkkopalvelussa. Tule mukaan, jos järjestät omassa organisaatiossasi kotoutumista tukevaa matalan kynnyksen toimintaa tai tiedotat siitä!

Paikka: Kunnantalo, valtuuston kokoustila, Hyryläntie 16, 04300 TUUSULA

Koulutuksen järjestävät yhdessä Uudenmaan ELY-keskus ja Tuusulan kunta.

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 15.1.2020

Lisätietoa ja ilmoittautuminen kotoutumisentukena.fi-viestintäkoulutukseen

Miten tukea kotoutumista? – Maahanmuuttajat ja sosiaaliturva

Aika: torstaina 23.1.2020 klo 12–16
Paikka: Kelan päätalo (Nordenskiöldinkatu 12, Helsinki) tai verkko

Sosiaaliturvan tavoitteena on turvata toimeentulo ja parantaa hyvinvointia, mutta maahanmuuttajalle sosiaaliturvan kiemuroiden selvittäminen ja asioiden hoitaminen vieraalla kielellä ei ole helppoa. Osa maahanmuuttajista asioi Kelassa heti Suomeen muuton jälkeen, toiset myöhemmin elämäntilanteen muuttuessa. Maahanmuuttajilla on monesti erityisiä tarpeita Kelan asiakkaina.

Kela kutsuu eri sidosryhmiä yhteen keskustelemaan maahanmuuttajien palveluista. Seminaarissa Kela esittelee mm. tutkimustietoa aiheesta.

Lue lisää Kelan seminaarista ja ilmoittaudu

AboaNova-hankkeen loppuseminaari ja kotoudutaan Varsinais-Suomessa 2020 -messut, Turku

Tapahtumassa julkistetaan AboaNova-hankkeen maahanmuuttajien työelämään ja opiskeluun siirtymistä nopeuttava malli sekä siihen liittyvät hyvät käytännöt ja tuotteet.
Lisäksi tapahtuma kokoaa yhteen maahanmuuttoalan työllisyyden, koulutuksen ja tutkimuksen huippuosaajat Varsinais-Suomen alueelta. Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös Kotoudutaan Varsinais-Suomessa 2020 -messut, jossa voi tutustua lähes 30 alueellisen näytteilleasettajan toimintaan.

Paikka: Turun kristillinen opisto, Lustokatu 7, Turku.

Ohjelma

Ilmoittautuminen

Lisätietoja: Mika Salonen, s-posti [email protected]

Tervetuloa!

Osaava edustaja -hankkeen työpaja edustajien verkkokoulutuksesta Helsingissä

Aika: 31.1.2020 klo 9-15.30

Paikka: Hakaniemenranta 6 (OPH), NH Karppi, Helsinki

 

Osaava edustaja -hanke järjestää työpajan Helsingissä yksin alaikäisenä maahan tulleiden nuorten edustajille ja heidän sidosryhmilleen edustajien verkkokoulutuksen teemojen ja sisältöjen kartoittamiseksi.

Tule mukaan kehittämään edustajien koulutusta ja keskustelemaan ajankohtaisista asioista yksin maahantulleisiin nuoriin liittyen!

 

Osaava edustaja -työpajan ohjelma

 

Lisätietoja työpajoista ja Osaava edustaja -hankkeesta: Suvi Huusko, [email protected], p. 050 312 8760