Koulutukset ja tapahtumat

Kotouttamisen osaamiskeskus järjestää koulutustilaisuuksia ja osallistuu erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin. Koulutukset ja tapahtumat -sivuilla julkaistaan lisätietoja osaamiskeskuksen koulutuksista ja tapahtumista sekä tietoa yhteistyökumppanien ja sidosryhmien tapahtumista. Lisäksi sivujen kautta voi ilmoittautua moniin tapahtumiin. Kotona Suomessa -hankkeen aluekoordinaattorit kokoavat tapahtumakalenteriin myös alueellisia tapahtumia ja koulutuksia.

Osa kotouttamisen osaamiskeskuksen ja Kotona Suomessa -hankkeen tilaisuuksista taltioidaan myöhempää katselua varten. Tapahtumatallenteet ovat katsottavissa kotouttamisen osaamiskeskuksen YouTube-kanavalla. Tallenteet julkaistaan vain esiintyjien luvalla.

Kotouttamisen osaamiskeskus SlideSharessa

Kotouttamisen osaamiskeskus YouTubessa

Tarjoa tapahtumaa julkaistavaksi sivuilla

Voit tarjota kotouttamiseen tai pakolaisten vastaanottoon liittyvää tapahtumaa tai koulutusta julkaistavaksi kotouttaminen.fi:n tapahtumasivuilla. Julkaisusta päättää työ- ja elinkeinoministeriön kotouttamisen osaamiskeskus. Otathan huomioon sivuston kohderyhmän, kotouttamisen ja pakolaisten vastaanoton toimijat, kun tarjoat tapahtumaa julkaistavaksi.

Lähetä vinkki tapahtumasta osoitteeseen: kotouttamisenosaamiskeskus(at)tem.fi.

Koulutukset ja tapahtumat

maanantai 1.10.

13.00–16.00

Ratkaisuriihi: Ulkomaalaistaustaisten korkeasti koulutettujen naisten työllistyminen

Aika: 1.10.2018 klo 13.00-16.00
Paikka: Helsingin yliopisto, Tiedekulma (Yliopistonkatu 4), Fönster (2. krs.)

WeAll-tutkimuskonsortion järjestämän ratkaisuriihi-tapahtuman aiheena on korkeasti koulutettujen ulkomaalaistaustaisten naisten työllistymisen edistäminen. Ohjelmassa on asiantuntijapuheenvuoroja sekä runsaasti aikaa ryhmäkeskusteluille. Tilaisuudessa kohtaavat yhteiskehittämisen hengessä työnhakijat, työnantajat, viranomaiset, kolmannen sektorin toimijat sekä tutkijat. Tilaisuuden kielet ovat suomi ja englanti.

Järjestäjät: WeAll-hankkeen kanssa yhteistyössä Monika-Naiset liitto sekä työ- ja elinkeinoministeriön kotouttamisen osaamiskeskus. Mukana myös mm. Helsingin yliopiston Urapalvelut sekä Opetushallitus (tutkintojen tunnustaminen).

Ratkaisuriihen 1.10.2018 ohjelma ja lisätietoja

Ilmoittautuminen ratkaisuriiheen (helsinki.fi) 

WeAll-tutkimuskonsortion sivusto

tiistai 2.10.

08.30–12.15

Asiantuntijat kotoutujan tukena - koulutus maahanmuuttotyön perusteista, Uusikaupunki

Koulutus on suunnattu kuntien ja muiden organisaatioiden työntekijöille, jotka työssään kohtaavat maahanmuuttaja-asiakkaita ja tarvitsevat tietoa kotouttamisesta omassa työssään. Koulutuksen aiheita ovat mm. mitä on kotouttaminen, maahanmuuttaja kunnan asiakkaana, tulkkauspalvelujen käyttö ja alueen palvelut maahanmuuttajille. Koulutuksen järjestävät Kotona Suomessa -hanke, IIRA-hanke ja Uudenkaupungin kaupunki.

Koulutuksen ohjelma 

Koulutussaika: 2.10.2018 kello 8.30-12.15

Koulutuspaikka: Cruselli, Kullervontie 11, Uusikaupunki.

Ilmoittautuminen viimeistään 24.9.2018 (webropol)

Lisätietoja koulutuksesta aluekoordinaattori Päivi Ruotsala, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

keskiviikko 3.10.

 

Kotoutuminen yli kieli- ja sijaintimuurien -seminaari Oulussa

Hyvä alku Pohjois-Pohjanmaalla -hankkeen loppuseminaari käsittelee kotoutumista yli kieli- ja sijaintimuurien. Seminaarissa esitellään olemassa olevia ja uusia valtakunnallisia neuvontaratkaisuja sekä hankkeen tuloksia. Luvassa on myös asiaa kohtaamisen merkityksestä ja katsaus maahanmuuttoon ja kotoutumiseen Suomessa. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille aiheista kiinnostuneille. 

Paikka: Radisson Blu Hotel, Hallituskatu 1, Oulu

Tapahtuman kutsu

Seminaarin verkkosivut

Ilmoittautuminen (ilmoittautuminen 10.9. mennessä)

Edellisenä iltana 2.10.2018 klo 18.00 - 20.00 Oulun kaupunki järjestää vapaamuotoisen verkostoitumistapaamisen Voimala 1889:ssä (Kasarmintie 1), johon myös seminaarin osallistujat ovat tervetulleita. Ilmoittautuminen on seminaari-ilmoittautumisen yhteydessä.

 

 

12.00–16.00

Suomi taskussa -hankkeen päätösseminaari Lahdessa

Suomi taskussa – menetelmiä kielen oppimiseen -hankkeen  päätösseminaari järjestetään Lahdessa Sibeliustalolla 3.10. kello 12–16.

Seminaarin kohderyhmä: Opettajat, kouluttajat, ohjaajat, sosiaalityöntekijät ja eri yritykset ja organisaatiot, joiden asiakkaina on maahanmuuttajia, kotouttamisen tai viestinnän asiantuntijat eri organisaatioista sekä maahanmuuttajien tukihenkilöt ja muut vapaaehtoistyötä tekevät.

Ilmoittautuminen on päättynyt, mutta seminaariin mahtuu vielä muutama mukaan. Tilaisuutta voi myös seurata suorana verkossa.

Lisätietoja Suomi taskussa -hankkeen päätösseminaarista 3.10.2018.

Lisätiedot:
Jenni Korjus, hankekoordinaattori, puh. 050 539 16 50, etunimi.sukunimi@lahti.fi
Essi Jokinen, hankesuunnittelija, puh. 040 939 8308, etunimi.sukunimi@suomitaskussa.com

torstai 4.10.

09.00–16.00

Polarisaatio ja kotoutuminen -koulutus

Miten polarisaatio vaikuttaa väestösuhteisiin ja maahan muuttaneiden ihmisten kotoutumiseen? Millä keinoin voimme toimia polarisoitumista hillitsevällä tavalla ja edistää toimivia väestösuhteita työssä?

Uudenmaan ELY-keskuksen hallinnoima Kotona Suomessa -hanke järjestää yhteistyössä Koneen säätiön depolarize.fi-hankkeen kanssa päivän koulutuksen, jossa paneudutaan yllä oleviin kysymyksiin sekä teoreettisesti että hyvin käytännönläheisellä tavalla.

Kohderyhmä: Uudellamaalla, Kaakkois-Suomessa ja Hämeessä kotouttamisen parissa työskentelevät ammattilaiset sekä Etelä-Suomen alueellisen ETNO:n jäsenet.

Paikka: Kulosaaren Casino, Hopeasalmenpolku 1, 00570 Helsinki

Koulutuksen pääpuhuja on polarisaatioteoreetikko Bart Brandsma Hollannista. Tilaisuuden kielinä ovat suomi ja englanti.

Ilmoittautumiset 28.9.2018 klo 16 mennessä.

HUOM! Koulutukseen mahtuu korkeintaan 80 ensin ilmoittautunutta. Tilaisuus on osallistujille maksuton.

Lisätiedot: Aluekoordinaattori Nexhat Beqiri, Kotona Suomessa-hanke, puh. 0295 020 965, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

to 4.10.2018–
pe 5.10.2018

Maahanmuuttajatyötä tekevien hoitajien työkokous Espoossa

Kunnissa maahanmuuttajatyötä tekevien hoitajien vuotuinen työkokous järjestetään tänä vuonna Espoossa. Järjestäjänä toimivat yhteistyössä Espoo ja Kauniainen. Kokouksen päätarkoituksena on jakaa kokemuksia ja käytäntöjä sekä luoda valtakunnallisia verkostoja muihin maahanmuuttajatyötä tekeviin hoitajiin.

Tilaisuus on maksuton, mutta ruokailu tulee kustantaa itse.

Tilaisuuden ohjelma

Työkokoukseen osallistuville tiedot majoitustarjouksesta

Lisätiedot ja ilmoittautuminen:
31.8.2018 mennessä sähköpostilla Aila Rantanen, etunimi.sukunimi@espoo.fi  

perjantai 5.10.

to 4.10.2018–
pe 5.10.2018

Maahanmuuttajatyötä tekevien hoitajien työkokous Espoossa

Kunnissa maahanmuuttajatyötä tekevien hoitajien vuotuinen työkokous järjestetään tänä vuonna Espoossa. Järjestäjänä toimivat yhteistyössä Espoo ja Kauniainen. Kokouksen päätarkoituksena on jakaa kokemuksia ja käytäntöjä sekä luoda valtakunnallisia verkostoja muihin maahanmuuttajatyötä tekeviin hoitajiin.

Tilaisuus on maksuton, mutta ruokailu tulee kustantaa itse.

Tilaisuuden ohjelma

Työkokoukseen osallistuville tiedot majoitustarjouksesta

Lisätiedot ja ilmoittautuminen:
31.8.2018 mennessä sähköpostilla Aila Rantanen, etunimi.sukunimi@espoo.fi  

08.30–12.30

Kansainväliset osaajat ja työperusteiset maahanmuuttajat –webinaarin jatkot Lapin aluekatsomossa, Rovaniemi

Kotona Suomessa -hanke järjestää 5.10.2018 klo 9-11 valtakunnallisen webinaarin aiheesta kansainväliset osaajat ja työperusteiset maahanmuuttajat. Webinaarin tavoitteena on antaa tietoa kansainvälisten osaajien rekrytoinneista ja niiden tukemisesta ja haasteista sekä kertoa työnantajien ja osaajien kokemuksista.

Kotona Suomessa -hanke, Lapin ELY-keskus, EURES ja Lapin TE-toimisto järjestävätkin nyt webinaarin yhteyteen Lapin aluekatsomon ja viralliset jatkot kello 8.30-12.30 Rovaniemellä pikku purtavan kera. Jatkoilla keskustelemme hetken siitä miten webinaarissa esillä olleet asiat näkyvät Lapissa, olemmeko jo edelläkävijöitä vai tulisiko meidän ottaa oppia?

Ilmoittaudu mukaan 28.9.2018 mennessä

Aluekatsomon ohjelma.

Lisätietoja: Sanna Hiltunen, aluekoordinaattori Lappi, Kotona Suomessa -hanke

etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

09.00–11.00

Kansainväliset osaajat ja työperusteiset maahanmuuttajat -webinaari

Kotona Suomessa -hankkeen ja kotouttamisen osaamiskeskuksen webinaarisarjan lokakuun teemana on Kansainväliset osaajat ja työperusteiset maahanmuuttajat.

Kyseessä on webinaari ja sitä voi seurata omalta koneelta paikasta riippumatta.

Aika: 5.10.2018 klo 9-11

Kansainväliset osaajat ja työperusteiset maahanmuuttajat -webinaarin ohjelma ja ilmoittautuminen

tiistai 9.10.

12.00–16.00

Seminaari: Hyvät väestösuhteet maahanmuuttajien kotoutumisen tukena Kuopiossa ja Kuopion seudulla

Seminaarissa käsitellään eri väestöryhmien välisiä suhteita ja niiden vaikutusta maahanmuuttajien kotoutumiseen. Väestösuhteiden tarkastelua lähestytään neljän osa-alueen kautta: asenteet, turvallisuus, vuorovaikutus ja osallistuminen. Tilaisuuden järjestää yhteistyössä ELY-keskuksen Kotona Suomessa -hanke. Tilaisuus on suunnattu Kuopion seudun päättäjille, kuntien ja muiden viranomaisten, 3. sektorin  ja elinkeinoelämän edustajille sekä aiheesta kiinnostuneille tahoille. Seminaari on maksuton, paikkoja on rajoitettu.

Paikka: Scandic Atlas, Atlas Sali, Haapaniemenkatu 22, 70110 Kuopio


Tapahtuman kutsu 

Tapahtuman ohjelma

Ilmoittautuminen tiistai 25.9.2018 mennessä (webropol)

torstai 11.10.

08.30–16.00

Näkökulmia ja työkaluja nuorten kotoutumisen tukemiseen, koulutus Porissa

Koulutuksen tavoitteena on lisätä tietoa nuorten maahanmuuttajien kotoutumisesta sekä kannustaa ja tukea uusien työtapojen käyttöönottoa. Koulutuksessa kuullaan puuhenvuoroja mm. moniammatillisesta työskentelystä pakolaisperheiden ja -nuorten kanssa, jälkihuoltotyöstä nuorten maahanmuuttajien parissa, monikulttuurisesta poikatyöstä sekä omista kotoutumisen kokemuksista ja hyvistä käytännöistä nuorten maahanmuuttajien kotoutumisen tukemisessa.

Koulutus on suunnattu erityisesti maahanmuuttajaperheiden ja -nuorten kanssa työskenteleville kuten sosiaali- ja perhepalveluiden ammattilaisille, opetus- ja ohjaustyötä tekeville, vapaaehtoistoimijoille, nuorisotyöntekijöille ja alan opiskelijoille.

Koulutuspaikka: Porin yliopistokeskus, auditorio 125, 1. krs., Pori.

Ohjelma

Ilmoittautuminen viimeistään 1.10.2018 (webropol). Ilmoittautumisen yhteydessä voi jättää kysymyksiä kouluttajille.

Lisätiedot:
aluekoordinaattori Päivi Ruotsala, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi ja maahanmuuttotyön koordinaattori Su Ran Kim, etunimi.sukunimi@pori.fi

 

keskiviikko 17.10.

09.30–17.00

Konferens: Ny i Norden – vägen till arbete (tulkkaus englanniksi)

Den 17 oktober arrangerar Nordens välfärdscenter en nordisk konferens där kommuner och organisationer som lyckas korta vägen till jobb berättar om hur de arbetar. Nordens välfärdscenter presenterar aktuell forskning över vad som visat sig fungera i praktiken och lyfter exempel på hur man fått till effektiva samarbeten mellan kommuner, näringsliv och civilsamhället.

Syfte och mål

Konferensen syftar till att underlätta kunskapsutbyte och nätverkande mellan aktörer som arbetar med integration. Fokus ligger på lärande exempel från olika verksamheter som visat sig vara effektiva för att underlätta för flyktingar att komma i arbete.

Målgrupp

Tjänstemän på kommunal, regional och nationell nivå, politiker, NGOs.

Språk

Evenemangets primära språk är skandinaviska, vilket innebär att presentationerna kan vara på danska, norska och svenska. Tolkning till/från skandinaviska till/från engelska erbjuds.

Please note that the seminar language mainly is Scandinavian, which means that the presentations may be in Danish, Norwegian and/or Swedish. Intrepretation to/from Scandinavian to/from English is available.

Läs mer on konferens (nordicwelfare.org)

09.30–11.30

Lapsiperhe kotoutuu -koulutus Loimaalla

Lapsiperhe kotoutuu -tilaisuuden tarkoituksena on lisätä perheiden kanssa työskentelevien ammattilaisten tietämystä kotouttamiseen liittyvissä käytännön asioissa, eri toimijoiden tehtävistä ja rooleista kotouttamisessa sekä ennen kaikkea lisätä lapsiperheiden hyvinvointia ammattilaisten osaamisen karttumisen myötä. Koulutuksessa kuullaan yleisesti kotouttamisesta sekä alueen palveluista kotoutuja-asiakkaille. Tilaisuuden järjestävät LAPE-hanke ja Kotona Suomessa -hanke.

Paikka: Maatalousmuseo Sarka, kokoustila Luhti (2.kerros), Loimaa.

Lisätietoa tilaisuudesta Lupa auttaa -hankkeen sivulta

Ilmoittautuminen viimeistään 14.10.2018 (lyyti.fi)

Lisätietoja tilaisuudesta: hankeagentti Taru Elo, etunimi.sukunimi@raisio.fi ja aluekoordinaattori Päivi Ruotsala, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi.

maanantai 22.10.

10.00–16.00

Muuttoliikkeiden politisoituminen / The Politics of Migration Tampereella (englanninkielinen)

International migration and its governance are hot topics among politicians, researchers and the general public throughout Europe. Who should be able to cross the borders of nations states, when, on what grounds? Who should be allowed to stay? There are those who promote ever-stricter border control as a solution to the ‘refugee crisis’ and growing pressures caused by immigration, while others claim that it is exactly the lack of any legal routes to Europe for certain groups of migrants that has created the problem, or at least deepened it. Moreover, the enormous resources invested in border control technologies and practices could be used more fruitfully elsewhere, claim the critics of current policies.

In this seminar, these questions are addressed from various viewpoints by experts from universities, public administration, NGOs, and the media. The keynote speakers are Prof. Andrew Geddes (Migration Policy Centre, European University Institute) and Prof. Ruben Andersson (International Migration Institute, University of Oxford). In addition to the keynote lectures, the two-day seminar includes a panel discussion and a workshop. The first day of the seminar is open to the public; the second day workshop is for invited guests only. The main organizers are the Research Centre on Transnationalism and Transformation (TRANSIT) at the University of Tampere and the Migration Institute of Finland (MIF). The event is free of charge.

The workshop is a part of the project Century of Migrations (2017–2018), funded by the Finnish Cultural Foundation and coordinated by the MIF. The project's partner organizations are the Research Centre on Transnationalism and Transformation (TRANSIT) at the University of Tampere, the Finland Futures Research Centre at the University of Turku, and ETMU.

The seminar is held in Vapriikki, Tampere.

Read more about the event (facebook.com)

tiistai 23.10.

 

Suuret pohjalaiset kotoutumispäivät | De stora Österbottniska integrationsdagarna

Päivien ohjelmassa on luvassa puheenvuoroja mm. seuraavilta henkilöiltä: Dr. Alison Strang Queen Margaret University, Edinburgh, erikoistutkija Pasi Saukkonen Helsingin kaupungin tietokeskuksesta, toimittaja, kirjailija Fanna Ndow Norrby ja toimittaja, valokuvaaja Sanna Sjöswärd Ruotsista.  Sen lisäksi ohjelmassa on kotoutumiseen, osallisuuteen ja ulkopuolisuuteen liittyviä rinnakkaissessioita, Hyvä alku Pohjanmaalla-hankkeen esittely, pienmessut ym. 

Päivät järjestetään Hyvä alku Pohjanmaalla- ja Stig In! Astu sisään! Come In! – hankkeiden yhteistyönä. Hankkeita rahoittavat ESR, AMIF ja Svenska Kulturfonden. 

Under dagarna utlovas presentationer av följande personer: Dr. Alison Strang från Queen Margaret University, Edinburgh, specialforskare Pasi Saukkonen från Factacentralen vid Helsingfors stad, journalist och författare Fanna Ndow Norrby samt  journalist och fotograf Sanna Sjöswärd från Sverige.  Dessutom innehåller programmet paralellsessioner kring frågor om integration, delaktighet och utanförskap, presentation av projektet En bra Start i Österbotten, en mini-mässa osv. 

Dagarna ordnas i samarbete mellan projekten En bra start i Österbotten och Stig In! Astu sisään! Come In! Projekten finansieras av ESF, AMIF och Svenska Kulturfonden. 

Ilmoittaudu jo alustavasti niin varmistat, että saat ajan tasalla olevaa tietoa päivien muusta ohjelmasta. Lopullinen ohjelma valmistuu loppukesästä. Alustava ilmoittautuminen (lyyti)

Gör en preliminär anmälan redan nu så säkrar du att du får uppdaterad information om dagens övriga  program.  Det slutliga programmet blir färdigt i slutet av sommaren. Preliminär anmälan (lyyti) 

 

 

11.45–16.00

Seminaari: Hyvät väestösuhteet maahanmuuttajien kotoutumisen tukena Joensuussa ja Joensuun seudulla

Seminaarissa käsitellään eri väestöryhmien välisiä suhteita ja niiden vaikutusta maahanmuuttajien kotoutumiseen. Väestösuhteiden tarkastelua lähestytään neljän osa-alueen kautta: asenteet, turvallisuus, vuorovaikutus ja osallistuminen. Tilaisuuden järjestää yhteistyössä ELY-keskuksen Kotona Suomessa -hanke. Tilaisuus on suunnattu Joensuun seudun päättäjille, kuntien ja muiden viranomaisten, 3. sektorin  ja elinkeinoelämän edustajille sekä aiheesta kiinnostuneille tahoille. Seminaari on maksuton, paikkoja on rajoitettu.

Paikka: Original Sokos Hotels Kimmel, Itäranta 1, 80100 Joensuu

Ohjelma

Ilmoittatutuminen 17.10.2018 mennessä (webropol): https://www.webropolsurveys.com/S/01238B9A85407241.par

keskiviikko 24.10.

 

Suuret pohjalaiset kotoutumispäivät | De stora Österbottniska integrationsdagarna

Päivien ohjelmassa on luvassa puheenvuoroja mm. seuraavilta henkilöiltä: Dr. Alison Strang Queen Margaret University, Edinburgh, erikoistutkija Pasi Saukkonen Helsingin kaupungin tietokeskuksesta, toimittaja, kirjailija Fanna Ndow Norrby ja toimittaja, valokuvaaja Sanna Sjöswärd Ruotsista.  Sen lisäksi ohjelmassa on kotoutumiseen, osallisuuteen ja ulkopuolisuuteen liittyviä rinnakkaissessioita, Hyvä alku Pohjanmaalla-hankkeen esittely, pienmessut ym. 

Päivät järjestetään Hyvä alku Pohjanmaalla- ja Stig In! Astu sisään! Come In! – hankkeiden yhteistyönä. Hankkeita rahoittavat ESR, AMIF ja Svenska Kulturfonden. 

Under dagarna utlovas presentationer av följande personer: Dr. Alison Strang från Queen Margaret University, Edinburgh, specialforskare Pasi Saukkonen från Factacentralen vid Helsingfors stad, journalist och författare Fanna Ndow Norrby samt  journalist och fotograf Sanna Sjöswärd från Sverige.  Dessutom innehåller programmet paralellsessioner kring frågor om integration, delaktighet och utanförskap, presentation av projektet En bra Start i Österbotten, en mini-mässa osv. 

Dagarna ordnas i samarbete mellan projekten En bra start i Österbotten och Stig In! Astu sisään! Come In! Projekten finansieras av ESF, AMIF och Svenska Kulturfonden. 

Ilmoittaudu jo alustavasti niin varmistat, että saat ajan tasalla olevaa tietoa päivien muusta ohjelmasta. Lopullinen ohjelma valmistuu loppukesästä. Alustava ilmoittautuminen (lyyti)

Gör en preliminär anmälan redan nu så säkrar du att du får uppdaterad information om dagens övriga  program.  Det slutliga programmet blir färdigt i slutet av sommaren. Preliminär anmälan (lyyti) 

 

 

torstai 25.10.

13.00–16.00

Kuinka kotouttaminen toimii – tutkittua tietoa ja alueellisia ratkaisuja

Miten maahanmuuttajat otetaan mukaan ja kotoutetaan osaksi yhteiskuntaa? Miten kotouttamisessa on onnistuttu, mikä toimii ja mikä ei toimi? Mikä tukee kotouttamista aluetasolla? Miten alueellinen paikallistyö voi tukea yhteisöllisyyttä ja osallisuutta?

Tilaisuudessa esitellään ajankohtaisia löydöksiä ja kehittämisen trendejä kotouttamiseen ja aluetyöhön liittyen.

Paikka: Pääpostin Auditorio, Mannerheiminaukio 1 B, Helsinki

Tilaisuus on osallistujalle maksuton, sisältää kahvitarjoilun.

Lisätietoa, ohjelma ja ilmoittautuminen tilaisuuteen (kuntoutussaatio.fi)

perjantai 26.10.

09.00–15.30

Kulttuuritietoinen osaaminen asiakastyössä -koulutus Helsingissä

Työ- ja elinkeinoministeriön Sylvia-hanke ja Turun yliopiston Brahea-keskus järjestävät koulutuskiertueen kulttuuritietoisesta osaamisesta asiakastyössä. Maksuton koulutus on suunnattu pakolaistaustaisia asiakkaita työssään kohtaaville kuntien työntekijöille. Koulutuksessa käsitellään kieleen, kulttuuritaustaan ja uskontoon liittyviä kysymyksiä käytännönläheisesti dialogisella työpajatyöskentelyllä ja asiantuntijoiden alustuksin. Koulutus antaa myös valmiuksia tulkkiavusteiseen työhön ja moniammatillisissa verkostoissa toimimiseen.

Paikka: Pasilan virastotalo, Kokouskeskus Keltasirkku, Opastinsilta 12 B, Helsinki

Koulutuksen alustava ohjelma

Ilmoittaudu koulutukseen.

Lue lisää koulutuksesta.

tiistai 30.10.

09.00–15.30

Kulttuuritietoinen osaaminen asiakastyössä -koulutus Kajaanissa

Työ- ja elinkeinoministeriön Sylvia-hanke ja Turun yliopiston Brahea-keskus järjestävät koulutuskiertueen kulttuuritietoisesta osaamisesta asiakastyössä. Maksuton koulutus on suunnattu pakolaistaustaisia asiakkaita työssään kohtaaville kuntien työntekijöille. Koulutuksessa käsitellään kieleen, kulttuuritaustaan ja uskontoon liittyviä kysymyksiä käytännönläheisesti dialogisella työpajatyöskentelyllä ja asiantuntijoiden alustuksin. Koulutus antaa myös valmiuksia tulkkiavusteiseen työhön ja moniammatillisissa verkostoissa toimimiseen.

Paikka: Ravintola Atima, Lönnrotinkatu 2 B, 87100 Kajaani

Ilmoittaudu koulutukseen.

Lue lisää koulutuksesta.

Tutustu ennakkotehtävään.

14.00–15.30

Edustajaselvityksen esittelytilaisuus

Työ- ja elinkeinoministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö ovat teettäneet osana Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelmaa (LAPE) Turun yliopiston Brahea-keskuksella selvityksen Suomen edustajajärjestelmän toimivuudesta. Syyskuussa valmistuneen selvityksen Edustajat lapsen edun takaajina. Ilman huoltajaa turvapaikanhakijoina saapuneiden alaikäisten edustajajärjestelmä tuloksia on mahdollisuus tulla kuulemaan esittelytilaisuuteen tiistaina 30.10. Tilaisuuden lopuksi yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä sekä osallistua keskusteluun edustajajärjestelmän kehittämisestä.

Kohderyhmä: Edustaja-asioiden tai yksintulleiden parissa työskentelevät

Aika: Tiistai 30.10.2018 klo 14.00–15.30

Paikka: Ympäristöministeriö, Aleksanterinkatu 7, Pankkisali

Ilmoittautumiset sekä erityisruokavaliot viimeistään 24.10.2018: neuvotteleva virkamies Anna Bruun, etunimi.sukunimi@tem.fi 

Edustajaselvityksen esittelytilaisuuden kutsu ja tarkempi ohjelma

keskiviikko 31.10.

09.00

Maahanmuuttajat, ammatit ja osaaminen -seminaari Turussa

Valtakunnallinen seminaari on tarkoitettu Maahanmuuttajien osaamisohjelman (MAO), TAITO-ohjelman ja erilaisten maahanmuuttajahankkeiden toimijoille, maahanmuuttajien kanssa työskenteleville sekä edellä mainittuja edustavien organisaatioiden johdolle. Ohjelmassa on mm. tutkittua tietoa ammatillisen koulutuksen reformista, hyviä käytäntöjä maahanmuuttajien kotoutumiseen, TAITO-verkoston kokemuksia, yhteisöllisyydestä kotoutumisessa sekä työryhmätyöskentelyä eri teemoista. Tilaisuus on maksuton. Järjestelyistä vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö, Turun ammatti-instituutti sekä AboaNova- ja Nuotta-hankkeet.

Paikka: Turun ammatti-instituutti, Opetusravintola Taito, Lemminkäisenkatu 14-18 B, Turku

Seminaarin lisätiedot, ohjelma ja ilmoittautuminen (koulutustakuu.fi) 

Lisätietoa seminaarista antavat Mika Salonen ja Annina Laaksonen, s-posti etunimi.sukunimi@turku.fi