Koulutukset ja tapahtumat

Kotouttamisen osaamiskeskus järjestää koulutustilaisuuksia ja osallistuu erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin. Koulutukset ja tapahtumat -sivuilla julkaistaan lisätietoja osaamiskeskuksen koulutuksista ja tapahtumista sekä tietoa yhteistyökumppanien ja sidosryhmien tapahtumista. Lisäksi sivujen kautta voi ilmoittautua moniin tapahtumiin. Kotona Suomessa -hankkeen aluekoordinaattorit kokoavat tapahtumakalenteriin myös alueellisia tapahtumia ja koulutuksia.

Osa kotouttamisen osaamiskeskuksen ja Kotona Suomessa -hankkeen tilaisuuksista taltioidaan myöhempää katselua varten. Tapahtumatallenteet ovat katsottavissa kotouttamisen osaamiskeskuksen YouTube-kanavalla. Tallenteet julkaistaan vain esiintyjien luvalla.

Kotouttamisen osaamiskeskus SlideSharessa

Kotouttamisen osaamiskeskus YouTubessa

Tarjoa tapahtumaa julkaistavaksi sivuilla

Voit tarjota kotouttamiseen tai pakolaisten vastaanottoon liittyvää tapahtumaa tai koulutusta julkaistavaksi kotouttaminen.fi:n tapahtumasivuilla. Julkaisusta päättää työ- ja elinkeinoministeriön kotouttamisen osaamiskeskus. Otathan huomioon sivuston kohderyhmän, kotouttamisen ja pakolaisten vastaanoton toimijat, kun tarjoat tapahtumaa julkaistavaksi.

Lähetä vinkki tapahtumasta osoitteeseen: kotouttamisenosaamiskeskus(at)tem.fi.

Tapahtumat ja koronavirus

Koronavirustilanteessa tarkista tapahtuman järjestäjältä, onko tapahtuma peruttu tai järjestetäänkö se verkossa. Kotouttamisen osaamiskeskuksen ja keskeisten yhteistyökumppanien tapahtumien muutokset on merkitty tapahtumakalenteriin. 

Koulutukset ja tapahtumat

ma 5.10.2020–
ti 6.10.2020

Suomi toisena kielenä -opetuksen kehittämispäivät

Aika: 5.10.2020 klo 9.45-16.30, 6.10. klo 9.30-15.30
Paikka: Verkossa

Opetushallituksen ja Suomenopettajat ry:n järjestävät kehittämispäivät, joilla käsitellään suomen kielen opetusta toisena kielenä. Ohjelma koostuu puheenvuoroista ja keskusteluista. Tapahtuma on tarkoitettu eri koulutustasojen opettajille ja muille aiheesta kiinnostuneille.

Lisätietoa:
Suomi toisena kielenä -opetuksen kehittämispäivät

Koulutus: Mielenterveyteen liittyvien asioiden kohtaaminen maahan muuttaneiden ohjaamisessa, Pori

Aika: 5.10.2020 klo 13.00 – 16.00

Paikka: Koulutus järjestetään Teams-etäyhteyden välityksellä.

 

Koulutuksessa käsitellään mm. ulkomaalaistaustaisten henkilöiden mielenterveyteen liittyviä erityispiirteitä ja sitä, miten mielenterveyden ongelmat vaikuttavat, miten kertoa asiakkaalle mielenterveydestä ja miten mielenterveyttä hoidetaan. Koulutus on tarkoitettu maahan muuttaneita työssään kohtaaville sosiaali- ja terveystoimen, erikoissairaanhoidon, työhallinnon, oppilaitosten ja järjestöjen työntekijöille sekä maahanmuutto- ja kotoutumistyötä tekeville asiantuntijoille. Koulutus on alueellinen.

Kouluttajana toimii Pakolaisten mielenterveystyön osaamiskeskus / PALOMA2-hankkeen asiantuntija, Sonja Sahla Tyksin Psykiatriasta.

Koulutuksen järjestävät yhteistyössä PALOMA2-hanke, Satasairaala, Pakolaistaustaisten ohjaus –hanke ja Kotona Suomessa –hanke.

Ilmoittautuminen viimeistään 1.10.2020 mennessä.

Ohjelma ja ilmoittautumisohjeet

ma 5.10.2020–
ti 6.10.2020

Suomi toisena kielenä -opetuksen kehittämispäivät

Aika: 5.10.2020 klo 9.45-16.30, 6.10. klo 9.30-15.30
Paikka: Verkossa

Opetushallituksen ja Suomenopettajat ry:n järjestävät kehittämispäivät, joilla käsitellään suomen kielen opetusta toisena kielenä. Ohjelma koostuu puheenvuoroista ja keskusteluista. Tapahtuma on tarkoitettu eri koulutustasojen opettajille ja muille aiheesta kiinnostuneille.

Lisätietoa:
Suomi toisena kielenä -opetuksen kehittämispäivät

Äidit mukana - ja Vanhemmat mukaan kouluun -hankkeiden loppuseminaari

Aika: 7.10. klo 9-11.30

Paikka: Verkossa

Äidit mukana- hankkeen ja Vanhemmat mukaan kouluun -hankkeen yhteinen loppuseminaari järjestetään verkossa. Hankkeiden tavoitteena on ollut edistää maahanmuuttaneiden vanhempien kotoutumista. Tarkemman loppuseminaariin ohjelman saa ilmoittautumisen yhteydessä.

Lisätietoa:

Ilmoittautuminen loppuseminaariin

Alueellinen kuulemistilaisuus kotoutumisen edistämisen uudistamistarpeista ja Varsinais-Suomen maahanmuuttostrategian jalkauttamisesta

Tilaisuuden aiheena on työ- ja elinkeinoministeriön valmistelema selonteko kotoutumisen edistämisen uudistamistarpeista. Selonteko annetaan eduskunnalle helmikuussa 2021. Tavoitteena on tuottaa alueen näkemyksiä ja kehittämisehdotuksia kotoutumisen edistämisen uudistamiseen sekä keinoja Varsinais-Suomen maahanmuuttostrategian jalkauttamiseen. Tilaisuuteen ovat tervetulleet elinkeinoelämän ja työmarkkinaosapuolten edustajat, kouluttajat, viranomaiset, tutkijat ja kansalaisjärjestöt. Tilaisuus järjestetään Teams-etäyhteydellä. Tilaisuuden järjestää Varsinais-Suomen ELY-keskus. Tervetuloa!

Ohjelma

Ilmoittautuminen viimeistään 2.10.

Lisätietoja: maahanmuuttopäällikkö Kalle Myllymäki, s-posti [email protected]

Palveluohjaus ja oman työn kehittäminen - Monimuotoisen toimintaympäristön ja kotoutumistyön haasteita -koulutus, Pori

Huom! Koulutus siirtynyt verkkoon

Koulutuksen aiheita ovat oman työn johtaminen monimuotoisessa toimintaympäristössä sekä kohtaaminen maahanmuuttotyössä erityisesti hyvinvoinnin ja palveluohjaustyön näkökulmasta. Lisäksi kuullaan käytännön palvelukokemuksista ja ajankohtaisista hankkeissa kehitetyistä kotoutumistyön työkaluista.

Koulutus on tarkoitettu maahanmuutto- ja kotoutumistyön ammattilaisille, sosiaali- ja terveysalalla sekä työhallinnossa ja seurakunnassa työskenteleville, opetus- ja ohjaustyötä tekeville, vapaaehtoistoimijoille ja alan opiskelijoille.  

Ohjelma

Koulutuspaikka: Teams-etäyhteyden välityksellä. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille edellisenä päivänä.

Ilmoittautumiset:  Viimeistään sunnuntaina 11.10.2020 tästä ilmoittautumislinkistä.
Ei osallistumismaksua. Ilmoittautumisen yhteydessä voi jättää kysymyksiä kouluttajille.

Koulutuksen järjestävät Kotona Suomessa -hanke yhteistyössä Porin Monikulttuuriseen työhön valmentava Mk-koulutustyöryhmän kanssa.

Lisätietoja:
aluekoordinaattori Päivi Ruotsala, paivi.ruotsala(a)ely-keskus.fi
maahanmuuttotyön koordinaattori Su Ran Kim, suran.kim(a)porinperusturva.fi

 

Black Lives Matter: What Finnish Leaders Need to Know

Aika: 20.10. klo 9-10

Paikka: Verkossa

FIBS:in järjestämässä webinaarissa tarkastellaan rasismia ja Black Lives Matter -liikettä suomalaisessa työelämässä. Tapahtumassa on mukana asiantuntijoita keskustelemassa teemasta. 

Lisätietoa:

FIBS:n tapahtumasivu ja ilmoittautuminen

Työtä yhdessä 2020 -asiantuntijaseminaari

Aika: 21.10. klo 9-14

Paikka: Verkossa

Helsingin, Espoon ja Vantaan työllisyyspalveluiden järjestämässä seminaarissa käsitellään työelämää monipuolisesti. Tapahtumassa kuullaan muun muassa Women to Work -hankkeesta.

Lisätietoja:

Tapahtumasivu ja ilmoittautuminen

Advancing Migration Cooperation betwen EU MS and partner countries

Time: 27th October 2020 at 11:00-12:00

Place: Online

 

In this webinar the main subject is the MIEUX+ Initiative's new phase.

MIEUX+ offers EU MS public institutions' migration experts a platform to exchange knowledge with their peers. The MIgration EU eXpertise (MIEUX+) Initiative supports regional, national, and local authorities from Africa, Asia, EU Neighbourhood, Latin America and Caribbean in improving their migration governance and management.

 

More information:

Registration

MIEUX+ website

Koulutusiltapäivä edustajille - oleskeluluvat, perheenyhdistäminen sekä ihmiskauppa alaikäisiin liittyvänä ilmiönä

Osaava edustaja -hankkeen (AMIF) järjestämä koulutusiltapäivä edustajille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Aiheita käsitellään erityisesti ilman huoltajaa maassa olevien lasten ja heidän edustajiensta näkökulmasta. Tilaisuus järjestetään verkossa ja tilaisuudessa on varattu aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Koulutusiltapäiviä edustajille myös 29.10. ja 4.11.

Sisältö (muutokset mahdollisia)

Oleskeluluvat ja perheenyhdistäminen (Maahanmuuttoviraston ja Pakolaisneuvonnan puheenvuorot)
Ihmiskauppa alaikäisiin liittyvänä ilmiönä
Keskustelua aiheisiin liittyen

Aiheisiin liittyviä kysymyksiä voi lähettää etukäteen [email protected]

Ilmoittautumiset linkin kautta (voit ilmoittautua samalla kaikkiin kolmeen iltapäivään)

https://webropol.com/s/ilmoittautuminenkoulutukseen

Kotona Suomessa -hanke (2015 - 2020) summaa kuusivuotisen toimintansa tuloksia ja tuotteita 28.10.2020 klo 9 alkaen studiolähetyksessä.

Asioimistulkkauksen nykytila -selvitystä avataan tarkemmin ja asioimistulkkausta tarkastellaan laatukysymysten kautta webinaarissa torstaina 29.10.2020 klo 11.30.

Järjestäjä: TEM

Koulutusiltapäivä edustajille - hyvinvoinnista ja jaksamisesta huolehtiminen, traumojen vaikutus hyvinvoinnille

Osaava edustaja -hankkeen (AMIF)  järjestämä koulutusiltapäivä edustajille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Aiheita käsitellään erityisesti ilman huoltajaa maassa olevien lasten ja heidän edustajiensta näkökulmasta. Tilaisuus järjestetään verkossa ja tilaisuudessa on varattu aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Kurkista myös koulutukset 27.10 ja 4.11.

Sisältö (muutokset mahdollisia)

Traumojen vaikutus hyvinvointiin, vakauttava arki
Edustajien omasta hyvinvoinnista ja jaksamisesta huolehtiminen; myötätuntouupumus, sijaistraumatisoituminen
Kokemuksia edustajien työnohjauksesta verkossa
Keskustelua aiheisiin liittyen

Aiheisiin liittyviä kysymyksiä voi lähettää etukäteen [email protected]

Ilmoittautumiset linkin kautta (voit ilmoittautua samalla kaikkiin kolmeen iltapäivään)

https://webropol.com/s/ilmoittautuminenkoulutukseen

Talent Boost -verkostoitumispäivä

Aika: 30.10.2020 klo 9-14

Paikka: Verkossa

Talent Boostin ja kansainvälisten osaajien parissa työskenteleville järjestetään yhteinen verkostoitumispäivä, jossa käsitellään erilaisia teemoja. Esimerkiksi maakuvan, rekrytoinnin ja koulutuksen näkökulmia. Tilaisuudessa on myös mahdollista osallistua keskusteluun.

Lisätietoja:

Ilmoittautuminen tapahtumaan