Koulutukset ja tapahtumat

Kotouttamisen osaamiskeskus järjestää koulutustilaisuuksia ja osallistuu erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin. Koulutukset ja tapahtumat -sivuilla julkaistaan lisätietoja osaamiskeskuksen koulutuksista ja tapahtumista sekä tietoa yhteistyökumppanien ja sidosryhmien tapahtumista. Lisäksi sivujen kautta voi ilmoittautua moniin tapahtumiin. Kotona Suomessa -hankkeen aluekoordinaattorit kokoavat tapahtumakalenteriin myös alueellisia tapahtumia ja koulutuksia.

Osa kotouttamisen osaamiskeskuksen ja Kotona Suomessa -hankkeen tilaisuuksista taltioidaan myöhempää katselua varten. Tapahtumatallenteet ovat katsottavissa kotouttamisen osaamiskeskuksen YouTube-kanavalla. Tallenteet julkaistaan vain esiintyjien luvalla.

Kotouttamisen osaamiskeskus SlideSharessa

Kotouttamisen osaamiskeskus YouTubessa

Tarjoa tapahtumaa julkaistavaksi sivuilla

Voit tarjota kotouttamiseen tai pakolaisten vastaanottoon liittyvää tapahtumaa tai koulutusta julkaistavaksi kotouttaminen.fi:n tapahtumasivuilla. Julkaisusta päättää työ- ja elinkeinoministeriön kotouttamisen osaamiskeskus. Otathan huomioon sivuston kohderyhmän, kotouttamisen ja pakolaisten vastaanoton toimijat, kun tarjoat tapahtumaa julkaistavaksi.

Lähetä vinkki tapahtumasta osoitteeseen: kotouttamisenosaamiskeskus(at)tem.fi.

Koulutukset ja tapahtumat

torstai 7.2.

14.30–17.30

Kotoutumisen monet kasvot -seminaari Porissa

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan kotoutumisesta ja hyvistä väestösuhteista Porin kaupungin ja Länsi-Suomen ETNOn järjestämään seminaariin. Tilaisuuden avaavat Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen ja projektisuunnittelija Soniya Raissi. Puheenvuoron pitävät oikeusministeriön asiantuntija Panu Artemjeff sekä Suomen Pakolaisapu ry:n suunnittelija Hanna Rantala. Lisäksi tilaisuudessa asiantuntijoiden keskustelua luottamuksellisesta vuorovaikutuksesta kotoutumisen lähtökohtana johdattelee ETNOn jäsen, kaupunginvaltuutettu Kaarina Ranne.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet, maahanmuuttajia työssään kohtaavat, päättäjät sekä kaupunkilaiset.

Aika: Torstai 7.2.2019 klo 14.30-17.30

Paikka: Porin kaupungin valtuustosali, Hallituskatu 12, Pori

Ohjelma kokonaisuudessaan

Ilmoittadu tilaisuuteen viimeistään 1.2.2019: Ilmoittautuminen Kotoutumisen monet kasvot -seminaariin (webropol)

Lisätietoja antaa Länsi-Suomen ETNOn koordinaattori Vilppu Palmberg, s-posti etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Tervetuloa!

perjantai 8.2.

09.30–12.30

Koulutus pakolaisten vastaanoton korvauksista kunnille

Työ- ja elinkeinoministeriön Sylvia-hanke järjestää koulutuksen kunnille pakolaisten vastaanotosta maksettavista korvauksista ja UMA-järjestelmän käytöstä. Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä.

Aika: perjantai 8.2.2019 klo 9.30–12.30
Paikka: Kuntatalo, Toinen linja 14, Helsinki

Voit ilmoittautua ja lähettää mahdollisen ennakkokysymyksen torstaihin 31.1.2018 mennessä:

Ilmoittautuminen korvauskoulutukseen.

Ilmoittauduthan myös, jos haluat seurata tilaisuutta etäyhteyden kautta. Linkki webcast-lähetykseen toimitetaan vain ilmoittautuneille.

Lisätietoja:

Tilaisuuden ohjelma

Lisätiedot tilaisuudesta: hankekoordinaattori Maria Tiainen, p. 029 50 47582, maria.tiainen(at)tem.fi

torstai 21.2.

12.00–15.15

Pohjois-Suomen yhteinen Hankemylly, Rovaniemi, Oulu ja Kajaani

Pohjois-Suomessa toimii useita hankkeita ja toimijoita, joiden tehtävänä on kehittää maahanmuuttotyöhön ja kotouttamisen kenttään liittyviä toimintoja tai palveluita. Hankemyllyn tavoitteena on tuoda nämä tahot yhteen ja levittää tietoa koko Pohjois-Suomen alueella, eri hankkeiden toiminnasta muille hanketoimijoille sekä sidosryhmille.
Tavoitteena on, että mahdollisimman monesta hankkeesta pääsisi edustaja paikalle joko Ouluun, Rovaniemelle tai Kajaaniin.

Tilaisuuksiin ovat hanketoimijoiden lisäksi tervetulleita sidosryhmien edustajat ja kehittämistyöstä kiinnostuneet tahot.

Tapahtuma toteutetaan osittain videovälitteisesti.

Ilmoittaudu mukaan 8.2.2019 mennessä.

 

Lisätietoja tilaisuudesta antavat aluekoordinaattorit:
Sanna Hiltunen, Lappi (sanna.hiltunen@ely-keskus.fi) ja
Tanja Tammimies, Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu, (tanja.tammimies@ely-keskus.fi)
 

Ohjelma ja ilmoittautumislinkki