Koulutukset ja tapahtumat

Kotouttamisen osaamiskeskus järjestää koulutustilaisuuksia ja osallistuu erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin. Koulutukset ja tapahtumat -sivuilla julkaistaan lisätietoja osaamiskeskuksen koulutuksista ja tapahtumista sekä tietoa yhteistyökumppanien ja sidosryhmien tapahtumista. Lisäksi sivujen kautta voi ilmoittautua moniin tapahtumiin. Kotona Suomessa -hankkeen aluekoordinaattorit kokoavat tapahtumakalenteriin myös alueellisia tapahtumia ja koulutuksia.

Osa kotouttamisen osaamiskeskuksen ja Kotona Suomessa -hankkeen tilaisuuksista taltioidaan myöhempää katselua varten. Tapahtumatallenteet ovat katsottavissa kotouttamisen osaamiskeskuksen YouTube-kanavalla. Tallenteet julkaistaan vain esiintyjien luvalla.

Kotouttamisen osaamiskeskus SlideSharessa

Kotouttamisen osaamiskeskus YouTubessa

Tarjoa tapahtumaa julkaistavaksi sivuilla

Voit tarjota kotouttamiseen tai pakolaisten vastaanottoon liittyvää tapahtumaa tai koulutusta julkaistavaksi kotouttaminen.fi:n tapahtumasivuilla. Julkaisusta päättää työ- ja elinkeinoministeriön kotouttamisen osaamiskeskus. Otathan huomioon sivuston kohderyhmän, kotouttamisen ja pakolaisten vastaanoton toimijat, kun tarjoat tapahtumaa julkaistavaksi.

Lähetä vinkki tapahtumasta osoitteeseen: kotouttamisenosaamiskeskus(at)tem.fi.

Tapahtumat ja koronavirus

Koronavirustilanteessa tarkista tapahtuman järjestäjältä, onko tapahtuma peruttu tai järjestetäänkö se verkossa. Kotouttamisen osaamiskeskuksen ja keskeisten yhteistyökumppanien tapahtumien muutokset on merkitty tapahtumakalenteriin. 

Koulutukset ja tapahtumat

Kotoutumisen tila Suomessa -seminaari

Aika: tiistaina 11.2.2020 klo 8.15–16.00

Paikka: Paasitorni, Juhlasali, Paasivuorenkatu 5 A, Helsinki

Seminaarissa esitellään työ- ja elinkeinoministeriön kotouttamisen osaamiskeskuksen tammikuussa 2020 julkaiseman Kotoutumisen kokonaiskatsauksen tutkimusartikkelien tuloksia. Samalla julkaistaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Ulkomaalaistaustaisten terveys ja hyvinvointi 2018–2019 (FinMonik) -raportti.

Tervetuloa kuulemaan tuoretta tutkimustietoa ulkomaalaistaustaisten työllisyydestä, terveydestä, hyvinvoinnista ja osaamisesta!

Seminaarin järjestävät yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Ilmoittautuminen on päättynyt ja tilaisuus on täynnä. Voit seurata tilaisuutta verkossa:

Seuraa Juhlasalin ohjelmaa verkossa klo 9–15

Seuraa Karl Lindahl -salin ohjelmaa verkossa klo 9.40–13

Kotoutumisen tila Suomessa -seminaarin ohjelma

Varsinais-Suomen maahanmuuttostrategia 2020-luvulle -seminaari Turussa

Tervetuloa osallistumaan Varsinais-Suomen uuden maahanmuuttostrategian 2020 esittelytilaisuuteen. Tilaisuudessa esitellään strategian keskeiset tavoitteet ja toimenpide-ehdotukset sekä kuullaan kommenttipuheenvuoroja.

Paikka: Valtion virastotalo, Auditorio 2. krs, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

Ohjelma

Ilmoittatuminen viimeistään ma 10.2.2020 klo 14 mennessä.

Lisätietoja: maahanmuuttopäällikkö Kalle Myllymäki, sähköposti: [email protected], puh. 050 395 2550, Varsinais-Suomen ELY-keskus 

Bedömning av språkkunskap i svenska -utbildningsdag i Jakobstad. Jämlik integrering med enhetlig bedömning

På förmiddagen diskuteras bedömningen av språkkunskaper ur olika parters perspektiv samt olika sätt att bedöma. Pä eftermiddagen övas bedömningen av muntliga och skriftliga elevprestationer med hjälp av nivåskalan för språkkunskap och språkutveckling. Utbildare är Marita Härmälä, projektchef från Karvi, Nationella centret för utbildningsutvärdering. Målgrupp är svenskspråkiga integrationsutbildningarnas, vuxnas grundläggande utbildning, det fria bildningsarbetets och yrkesläroanstaltens S2-lärare.

Plats: TE-byrån, Rådhusgatan 11, 68600 Jakobstad / Distansförbindelse vid Ämbetshus i Vasa

Organisatör: Finland -mitt hem -projektet

Vänligen anmäl dig senast 31.1.2020. Obs! Efter anmälningen får man en förhandsuppgift via e-post.

Program och anmälningslänk

Ytterligare information: regionalkoordinator Maarit Ojala, [email protected]

 

Maahanmuuttajan oma polku ja sitä kannatteleva ohjaus

Aika: 25.2.2020, klo 8.30-15.30

Paikka: Opetusravintola Hilikku, 2 krs., Kasarmintie 8H, Oulu

Kotona Suomessa -pilottihanke Valmiuksilla vauhtia työllistymiseen -hanke järjestää loppuseminaarin Oulussa. Seminaarissa aiheena on maahanmuuttajan polku ja sen tukeminen ohjauksen avulla.

Ohjelma

Ilmoittautuminen 14.2.2020 mennessä

Mielenterveys kotoutumisen voimavarana -seminaari Turussa

YouMe- Mielenterveyden lähettiläät kotoutumisen voimavarana -hanke järjestää Turussa seminaarin, jossa tutustututaan maahanmuuttajien mielenterveyttä ja kotoutumista tukeviin hankkeisiin, maahanmuuton kriisiprosessiin kotoutumisessa, maahanmuuttajien mielenterveysongelmien tunnistamiseen ja puheeksi ottamiseen. 

Paikka: ICT-talo, Beta-luentosali B1032, Joukahaisenkatu 3, Turku.

Ohjelma

Ilmoittautuminen viimeisään 21.2.2020

Lisätietoja: projektipäällikkö Minni Roth, [email protected], puh 050 598 5233

Tilaisuuden järjestää YouMe-hankkeen työryhmä: Turun AMK, Yhdessä-yhdistys, SateenkaariKoto ry, Turun kriisikeskus ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri

Koulutus maahanmuuttajien kielitaidon arvioinnista

Paikka: Pasilan Virastokeskus, Opastinsilta 12 B, 2. krs, Iso auditorio (Skype-lähetys muualla kuin Uudenmaalla työskenteleville)

Valtakunnallisen koulutustilaisuuden tavoitteena on vahvistaa siihen osallistuvien osaamista maahanmuuttajien kielitaidon arvioinnista ja sen merkityksestä. Tilaisuudessa annetaan tietoa kielitaidon arvioinnista, pohditaan sen merkitystä eri osapuolien kannalta sekä arvioinnin ajoittumista ja erilaisia toteuttamistapoja. Arvioinnin toteuttamistapoja ja sisältöjä käsitellään myös maahanmuuttajien kotoutumista tukevien polkujen sekä arviointiperusteiden yhteneväisyyden näkökulmasta.

Kohderyhmä ja osallistumismuodot
Aikuisille maahanmuuttajille kieli-, kotoutumis- ja luku- ja kirjoitustaidon koulutusta toteutettavien organisaatioiden (oppilaitokset, palveluntuottajat ym.) opetus- ja muu henkilöstö, kunnissa kotoutumisen parissa työskentelevät ammattilaiset sekä TE-toimiston asiantuntijat.
Uudellamaalla toimivat voivat osallistua tilaisuuteen tulemalla paikan päälle, muilta alueilta Skypen välityksellä (osallistumislinkki lähetetään tilaisuuteen ilmoittautuville).

Ilmoittautuminen tämän linkin kautta 19.2.2020 klo 16 mennessä.

Tilaisuuden Koulutus maahanmuuttajien kielitaidon arvioinnista kutsu ja ohjelma