Koulutukset ja tapahtumat

Kotouttamisen osaamiskeskus järjestää koulutustilaisuuksia ja osallistuu erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin. Koulutukset ja tapahtumat -sivuilla julkaistaan lisätietoja osaamiskeskuksen koulutuksista ja tapahtumista sekä tietoa yhteistyökumppanien ja sidosryhmien tapahtumista. Lisäksi sivujen kautta voi ilmoittautua moniin tapahtumiin. Kotona Suomessa -hankkeen aluekoordinaattorit kokoavat tapahtumakalenteriin myös alueellisia tapahtumia ja koulutuksia.

Osa kotouttamisen osaamiskeskuksen ja Kotona Suomessa -hankkeen tilaisuuksista taltioidaan myöhempää katselua varten. Tapahtumatallenteet ovat katsottavissa kotouttamisen osaamiskeskuksen YouTube-kanavalla. Tallenteet julkaistaan vain esiintyjien luvalla.

Kotouttamisen osaamiskeskus SlideSharessa

Kotouttamisen osaamiskeskus YouTubessa

Tarjoa tapahtumaa julkaistavaksi sivuilla

Voit tarjota kotouttamiseen tai pakolaisten vastaanottoon liittyvää tapahtumaa tai koulutusta julkaistavaksi kotouttaminen.fi:n tapahtumasivuilla. Julkaisusta päättää työ- ja elinkeinoministeriön kotouttamisen osaamiskeskus. Otathan huomioon sivuston kohderyhmän, kotouttamisen ja pakolaisten vastaanoton toimijat, kun tarjoat tapahtumaa julkaistavaksi.

Lähetä vinkki tapahtumasta osoitteeseen: kotouttamisenosaamiskeskus(at)tem.fi.

Tapahtumat ja koronavirus

Koronavirustilanteessa tarkista tapahtuman järjestäjältä, onko tapahtuma peruttu tai järjestetäänkö se verkossa. Kotouttamisen osaamiskeskuksen ja keskeisten yhteistyökumppanien tapahtumien muutokset on merkitty tapahtumakalenteriin. 

Koulutukset ja tapahtumat

Maahanmuuttajaopiskelijan ääni - näkökulmia opintoihin ja työelämään Suomessa

Aika: 3.2.2021 klo 13-15

Paikka: Verkossa

Maahanmuuttajaopiskelijan ääni − näkökulmia opintoihin ja työelämään Suomessa -tutkimus ja kehittämishankkeessa on tutkittu maahanmuuttajien opiskelemaan siirtymistä, opiskeluaikaa ja työelämään siirtymistä. Haastattelemalla maahanmuuttajaopiskelijoita on pyritty kuulemaan heidän näkemyksiään ja kokemuksiaan ammatillisista opinnoista. Maahanmuuttajaopiskelijoilla ja heidän kokemuksillaan on erityinen painoarvo hankkeen tutkimustuloksiin perustuvissa tutkijaryhmän laatimissa suosituksissa.

Lisätietoja:

Lisätietoa tapahtumasta ja osallistumisohjeet Laurean tapahtumasivulla

Maahanmuuttajaopiskelijan ääni -julkaisu Theseus-palvelussa

Maahanmuuttajanuoret ja Suomessa syntyneet ulkomaalaistaustaiset -webinaarissa kuullaan viisi tutkija- ja asiantuntijapuheenvuoroa siitä, mitä tiedämme maahanmuuttajanuorista ja Suomessa syntyneistä ulkomaalaistaustaisista tilastotiedon perusteella. Maahanmuuttajanuoria ja Suomessa syntyneitä ulkomaalaistaustaisia tarkastellaan erityisesti kasvuympäristön ja koulutuksen näkökulmista.

Meri-Lapin äitien järjestölähtöinen kotoutuminen -hankkeen päätösseminaari

Aika: 17.2.2021 klo 9-11

Paikka: Verkossa

Loppuseminaarissa kerrotaan hankkeesta, tuotoksista ja tuloksista sekä asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden ja vapaaehtoisten kokemuksista. Hanke on maahanmuuttajaäitien ja koko perheen kotoutumista edistävä hanke, joka toimii Meri-Lapin alueella: Kemi, Tornio, Keminmaa, Tervola ja Simo. 

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:

Hankkeen verkkosivu

Webinaariin ilmoittautuminen 12.2.2021 mennessä