Koulutukset ja tapahtumat

Kotouttamisen osaamiskeskus järjestää koulutustilaisuuksia ja osallistuu erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin. Koulutukset ja tapahtumat -sivuilla julkaistaan lisätietoja osaamiskeskuksen koulutuksista ja tapahtumista sekä tietoa yhteistyökumppanien ja sidosryhmien tapahtumista. Lisäksi sivujen kautta voi ilmoittautua moniin tapahtumiin. Kotona Suomessa -hankkeen aluekoordinaattorit kokoavat tapahtumakalenteriin myös alueellisia tapahtumia ja koulutuksia.

Osa kotouttamisen osaamiskeskuksen ja Kotona Suomessa -hankkeen tilaisuuksista taltioidaan myöhempää katselua varten. Tapahtumatallenteet ovat katsottavissa kotouttamisen osaamiskeskuksen YouTube-kanavalla. Tallenteet julkaistaan vain esiintyjien luvalla.

Kotouttamisen osaamiskeskus SlideSharessa

Kotouttamisen osaamiskeskus YouTubessa

Tarjoa tapahtumaa julkaistavaksi sivuilla

Voit tarjota kotouttamiseen tai pakolaisten vastaanottoon liittyvää tapahtumaa tai koulutusta julkaistavaksi kotouttaminen.fi:n tapahtumasivuilla. Julkaisusta päättää työ- ja elinkeinoministeriön kotouttamisen osaamiskeskus. Otathan huomioon sivuston kohderyhmän, kotouttamisen ja pakolaisten vastaanoton toimijat, kun tarjoat tapahtumaa julkaistavaksi.

Lähetä vinkki tapahtumasta osoitteeseen: kotouttamisenosaamiskeskus(at)tem.fi.

Tapahtumat ja koronavirus

Koronavirustilanteessa tarkista tapahtuman järjestäjältä, onko tapahtuma peruttu tai järjestetäänkö se verkossa. Kotouttamisen osaamiskeskuksen ja keskeisten yhteistyökumppanien tapahtumien muutokset on merkitty tapahtumakalenteriin. 

Koulutukset ja tapahtumat

 

Kotona Suomessa -hankkeen loppuseminaari SIIRRETÄÄN PIDETTÄVÄKSI 28.10. Helsinki/Verkkolähetys

Save the date!
Kotona Suomessa -hanke jatkuu vuoden 2020 loppuun. Hankkeen loppuseminaari oli määrä pitää kesäkuun alussa, mutta koronaviruksen vuoksi se siirretään syksyyn.

Loppuseminaarin uusi ajankohta on KE 28.10. Seminaaria voi seurata myös verkkolähetyksenä. Tilaisuuden ohjelma julkaistaan myöhemmin keväällä.

Hakuinfo maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapalveluiden avustushausta

Aika: keskiviikkona 3.6. klo 9.30-11.30

Paikka: verkossa

Työ- ja elinkeinoministeriö järjestää hakuinfon keskiviikkona 3.6. klo 9.30-11.30 maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapalveluiden avustushausta. Infossa vastataan hakua koskeviin sisällöllisiin kysymyksiin.

Kysymyksiä voi toimittaa ennakkoon sähköpostitse 28.5.2020 saakka osoitteeseen kirjaamo(at)tem.fi ja kotouttaminen(at)tem.fi. Sähköpostin aihekenttään pyydetään merkitsemään ”Kysymys maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapalveluhausta VN/11375/2020”.

Ilmoittautuminen hakuinfoon

Lisätietoa TEM:n maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapalveluiden hausta

 

Kotona Suomessa -hankkeen loppuseminaari SIIRRETÄÄN PIDETTÄVÄKSI 28.10. Helsinki/Verkkolähetys

Save the date!
Kotona Suomessa -hanke jatkuu vuoden 2020 loppuun. Hankkeen loppuseminaari oli määrä pitää kesäkuun alussa, mutta koronaviruksen vuoksi se siirretään syksyyn.

Loppuseminaarin uusi ajankohta on KE 28.10. Seminaaria voi seurata myös verkkolähetyksenä. Tilaisuuden ohjelma julkaistaan myöhemmin keväällä.

Verkostotilaisuus: Covid19-epidemian vaikutukset maahan muuttaneiden mielenterveyteen (verkossa)

Aika: perjantai 5.6.2020 klo 10-11.30

Paikka: linkki lähetetään ilmoittautuneille

MIOS-hanke toteutti kyselyn Covid-19 -epidemian vaikutuksista maahan muuttaneiden mielenterveyteen 16.4. - 13.5. välisenä aikana. Vastauksia kyselyyn tuli 1 170 ympäri Suomen eri kieli- ja kulttuuritaustaisilta.

Verkostotilaisuudessa kerrotaan kyselyn tuloksista ja keskustellaan asiantuntijoiden kanssa aiheesta virtuaalisessa ympäristössä. Tilaisuus pidetään suomen kielellä. Yleisökysymyksille ja keskustelulle on myös varattu aikaa.

Ilmoittautuminen webropolin kautta päättyy 2.6.2020. Kaikille ilmoittautuneille lähetään osallistumislinkki keskiviikkona 3.6.2020.

Verkostoitumistilaisuuden 5.6.2020 ohjelma

Verkostokahvit kotoutumisen toimijoille: Miten korona-aika on vaikuttanut eri kieliryhmiin ja maahanmuuttajien elämään?

Aika: 10.06.2020 klo 16:00-17:30

Paikka: verkossa

  • Miten korona on vaikuttanut eri kieliryhmiin ja ylipäänsä maahanmuuttajien elämään?
  • Miten järjestöt ja muut toiminnan järjestäjät ovat muokanneet toimintaansa poikkeusoloissa?
  • Millaisia uusia tarpeita on tullut esille ja mitä tilanteesta on opittu?

Järjestäjä: EJY ry:n kumppanuushautomo

Lue lisää verkostokahveista.

Ilmoittautuminen päättyy 8.6.2020

Webinaari: Työvoiman ulkopuolella olevien maahanmuuttaja-asiakkaiden ohjaus ja palvelut kunnissa

Aika: maanantaina 15.6.2020 klo 9.00–10.30

Paikka: verkossa, Microsoft Teams. Linkki toimitetaan ilmoittautuneille 12.6.

Webinaarissa julkaistaan raportti Työvoiman ulkopuolella olevien maahanmuuttaja-asiakkaiden ohjaus ja palvelut kunnissa. Raportti perustuu kunnille ja kuntayhtymille suunnattuun laajaan kyselytutkimukseen. Yhteensä vastauksia saatiin 153 kunnasta. Raportti sisältää tietoa mm. toiminnan organisoinnista, yhteistyöstä ja tiedonsiirrosta, alkukartoituksista ja kotoutumissuunnitelmista sekä kohderyhmien tavoittamisesta ja ohjaamisesta erityisesti työelämää lähellä oleviin palveluihin. Raportin on laatinut selvitystyön pohjalta Owal Group Oy.

Tilaisuus on avoin kaikille, mutta erityinen kohderyhmä ovat kuntien työntekijät ja päättäjät, joiden työtehtäviin työvoiman ulkopuolella olevien maahanmuuttaja-asiakkaiden ohjaus ja palvelut sisältyvät. Kutsua voi vapaasti välittää
eteenpäin.

Tilaisuuden järjestää työ- ja elinkeinoministeriön kotouttamisen osaamiskeskus.

Webinaari on täyttynyt ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Kysy mahdollisia peruutuspaikkoja kotouttamisenosaamiskeskus(at)tem.fi

Mahdolliset peruutukset viimeistään perjantaina 12.6.2020 klo 12 osoitteeseen kotouttamisenosaamiskeskus(at)tem.fi.

Lisätietoa 15.6.2020 webinaarin ohjelmasta

Webinaari: Miten työnantajat suhtautuvat maahanmuuttajien palkkaamiseen?

Aika: tiistaina 16.6.2020 klo 13-14.30

Paikka: verkossa

Uudenmaan ELY -keskuksen Kotona Suomessa -hanke (ESR) teetti vuoden 2020 alussa valtakunnallisen tutkimuksen työvoimapula-aloilla toimivien työnantajien kokemuksista kohtaanto-ongelmasta ja niiden näkemyksistä maahanmuuttajien rekrytoimisesta sen ratkaisuna. Taloustutkimus Oy haastatteli tutkimusta varten 1 009 rakennus-, teollisuus-, kaupan-, palvelu- ja sotealalla toimivan yrityksen rekrytoinneista vastaavaa henkilöä. 

Tiistaina 16.6.2020 lähetettävässä webinaarissa kuullaan tutkimuksen tuloksista ja käydään keskustelua niistä. Tulokset esittelee Sakari Sandqvist, Senior Insight Manager Taloustutkimus Oy:stä. Keskustelijoina ovat hänen lisäkseen verkostopäällikkö Aicha Manai Suomen yrittäjät ry:stä sekä maahanmuuttopäällikkö Jaana Suokonautio Uudenmaan ELY -keskuksesta. Webinaarin puheenjohtajana toimii Kotona Suomessa -hankkeen aluekoordinaattori Nexhat Beqiri.

Lisätietoja seminaarista ja ilmoittautuminen

Ilmoittaudu viimeistään 12.6.2020.

IMISCOE 17th Annual Conference: Crossing Borders, connecting cultures, Luxembourg

This conference proposes to zoom deeper into people’s migration experiences by foregrounding how migration is connected to culture. We will explore the nexus of migration and culture in more depth asking how migration is lived, experienced, mediated, and reflected through everyday cultural and artistic practice. Thereby we seek to deepen our understanding of the complexity and diversity of migration experiences on the one hand, and the possibilities of connecting different migrant experiences and groups of people on the other.

In line with the theme ‘Crossing borders, connecting cultures’, preferred proposals shall feature:

  • Theories, concepts and methods in migration research
  • Cultures and cultural practice in migration research
  • Borders and borders experiences in migration research

For more information, to submit a paper, panel or workshop as well as to register, please visit the website.

(submission deadline: December 1, 2019)