Koulutukset ja tapahtumat

Kotouttamisen osaamiskeskus järjestää koulutustilaisuuksia ja osallistuu erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin. Koulutukset ja tapahtumat -sivuilla julkaistaan lisätietoja osaamiskeskuksen koulutuksista ja tapahtumista sekä tietoa yhteistyökumppanien ja sidosryhmien tapahtumista. Lisäksi sivujen kautta voi ilmoittautua moniin tapahtumiin. Kotona Suomessa -hankkeen aluekoordinaattorit kokoavat tapahtumakalenteriin myös alueellisia tapahtumia ja koulutuksia.

Osa kotouttamisen osaamiskeskuksen ja Kotona Suomessa -hankkeen tilaisuuksista taltioidaan myöhempää katselua varten. Tapahtumatallenteet ovat katsottavissa kotouttamisen osaamiskeskuksen YouTube-kanavalla. Tallenteet julkaistaan vain esiintyjien luvalla.

Kotouttamisen osaamiskeskus SlideSharessa

Kotouttamisen osaamiskeskus YouTubessa

Tarjoa tapahtumaa julkaistavaksi sivuilla

Voit tarjota kotouttamiseen tai pakolaisten vastaanottoon liittyvää tapahtumaa tai koulutusta julkaistavaksi kotouttaminen.fi:n tapahtumasivuilla. Julkaisusta päättää työ- ja elinkeinoministeriön kotouttamisen osaamiskeskus. Otathan huomioon sivuston kohderyhmän, kotouttamisen ja pakolaisten vastaanoton toimijat, kun tarjoat tapahtumaa julkaistavaksi.

Lähetä vinkki tapahtumasta osoitteeseen: kotouttamisenosaamiskeskus(at)tem.fi.

Tapahtumat ja koronavirus

Koronavirustilanteessa tarkista tapahtuman järjestäjältä, onko tapahtuma peruttu tai järjestetäänkö se verkossa. Kotouttamisen osaamiskeskuksen ja keskeisten yhteistyökumppanien tapahtumien muutokset on merkitty tapahtumakalenteriin. 

Koulutukset ja tapahtumat

Opi kotoutumisesta -verkkokoulutuksen julkaisuwebinaari

Aika: 19.8.2020 klo 13.00-13.30

Paikka: verkossa (linkki lähetetään ilmoittautuneille)

Webinaarissa julkaistaan Opi kotoutumisesta -verkkokoulutus, joka on suunnattu kotoutumista edistävää työtä tekeville, aloitteleville ammattilaisille kunnissa, TE-toimistoissa, oppilaitoksissa ja järjestöissä. Koulutus kehittää myös muiden maahanmuuttajia työssään kohtaavien osaamista, ja esimiehet voivat käyttää sitä perehdytyksessä. Opi kotoutumisesta -verkkokoulutuksesta saa kattavat perustiedot maahanmuutosta sekä kotoutumisesta ja sen edistämisestä. Koulutus on tuotettu Uudenmaan ELY-keskuksen valtakunnallisessa Kotona Suomessa -hankkeessa (ESR).

Julkaisuwebinaarissa Kotona Suomessa -hankkeen aluekoordinaattorit Nexhat Beqiri ja Tanja Tammimies esittelevät koulutuksen sisältöjä ja opastavat sen käyttöön.

Ilmoittautuminen 17.8.2020 mennessä.

Ilmoittautumislinkki

Koulutukseen voi käydä tutustumassa jo etukäteen osoitteessa www.opikotoutumisesta.fi.

 

Tienoo.fi-sivuston ja perhekotoutumismallin julkistaminen -webinaari

Aika: 27.8.2020 klo 10-12

Paikka: verkossa

Yhteiset Lapsemme ry:n Kohdataan kotona -hankkeessa (STEA 2018-2020) on kehitetty uudenlainen perhekotoutumisen asiakastyömalli kotoutumisen tueksi maahanmuuton alkuvaiheessa sekä kotoutumista tukeva Tienoo.fi-mobiilisivusto. Suomeen muuttaneet saavat sivuston kautta tietoa yhteiskunnasta, löytävät lähialueen palvelut ja voivat kehittää digitaitojaan tutoriaalivideoiden avulla. Sivuston kehityksessä on huomioitu luku- ja kirjoitustaidottomat maahanmuuttajat.

Lisätietoja webinaarista ja ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen päättyy 21.8.2020.