Koulutukset ja tapahtumat

Kotouttamisen osaamiskeskus järjestää koulutustilaisuuksia ja osallistuu erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin. Koulutukset ja tapahtumat -sivuilla julkaistaan lisätietoja osaamiskeskuksen koulutuksista ja tapahtumista sekä tietoa yhteistyökumppanien ja sidosryhmien tapahtumista. Lisäksi sivujen kautta voi ilmoittautua moniin tapahtumiin. Kotona Suomessa -hankkeen aluekoordinaattorit kokoavat tapahtumakalenteriin myös alueellisia tapahtumia ja koulutuksia.

Osa kotouttamisen osaamiskeskuksen ja Kotona Suomessa -hankkeen tilaisuuksista taltioidaan myöhempää katselua varten. Tapahtumatallenteet ovat katsottavissa kotouttamisen osaamiskeskuksen YouTube-kanavalla. Tallenteet julkaistaan vain esiintyjien luvalla.

Kotouttamisen osaamiskeskus SlideSharessa

Kotouttamisen osaamiskeskus YouTubessa

Tarjoa tapahtumaa julkaistavaksi sivuilla

Voit tarjota kotouttamiseen tai pakolaisten vastaanottoon liittyvää tapahtumaa tai koulutusta julkaistavaksi kotouttaminen.fi:n tapahtumasivuilla. Julkaisusta päättää työ- ja elinkeinoministeriön kotouttamisen osaamiskeskus. Otathan huomioon sivuston kohderyhmän, kotouttamisen ja pakolaisten vastaanoton toimijat, kun tarjoat tapahtumaa julkaistavaksi.

Lähetä vinkki tapahtumasta osoitteeseen: kotouttamisenosaamiskeskus(at)tem.fi.

Tapahtumat ja koronavirus

Koronavirustilanteessa tarkista tapahtuman järjestäjältä, onko tapahtuma peruttu tai järjestetäänkö se verkossa. Kotouttamisen osaamiskeskuksen ja keskeisten yhteistyökumppanien tapahtumien muutokset on merkitty tapahtumakalenteriin. 

Koulutukset ja tapahtumat

Opi kotoutumisesta -verkkokoulutuksen julkaisuwebinaari

Aika: 19.8.2020 klo 13.00-13.30

Paikka: verkossa (linkki lähetetään ilmoittautuneille)

Webinaarissa julkaistaan Opi kotoutumisesta -verkkokoulutus, joka on suunnattu kotoutumista edistävää työtä tekeville, aloitteleville ammattilaisille kunnissa, TE-toimistoissa, oppilaitoksissa ja järjestöissä. Koulutus kehittää myös muiden maahanmuuttajia työssään kohtaavien osaamista, ja esimiehet voivat käyttää sitä perehdytyksessä. Opi kotoutumisesta -verkkokoulutuksesta saa kattavat perustiedot maahanmuutosta sekä kotoutumisesta ja sen edistämisestä. Koulutus on tuotettu Uudenmaan ELY-keskuksen valtakunnallisessa Kotona Suomessa -hankkeessa (ESR).

Julkaisuwebinaarissa Kotona Suomessa -hankkeen aluekoordinaattorit Nexhat Beqiri ja Tanja Tammimies esittelevät koulutuksen sisältöjä ja opastavat sen käyttöön.

Ilmoittautuminen 17.8.2020 mennessä.

Ilmoittautumislinkki

Koulutukseen voi käydä tutustumassa jo etukäteen osoitteessa www.opikotoutumisesta.fi.

 

to 27.8.2020–
pe 28.8.2020

Eurooppa-foorumin teemana on Suomen EU-jäsenyyden 25-vuotisjuhlavuosi.

Tienoo.fi-sivuston ja perhekotoutumismallin julkistaminen -webinaari

Aika: 27.8.2020 klo 10-12

Paikka: verkossa

Yhteiset Lapsemme ry:n Kohdataan kotona -hankkeessa (STEA 2018-2020) on kehitetty uudenlainen perhekotoutumisen asiakastyömalli kotoutumisen tueksi maahanmuuton alkuvaiheessa sekä kotoutumista tukeva Tienoo.fi-mobiilisivusto. Suomeen muuttaneet saavat sivuston kautta tietoa yhteiskunnasta, löytävät lähialueen palvelut ja voivat kehittää digitaitojaan tutoriaalivideoiden avulla. Sivuston kehityksessä on huomioitu luku- ja kirjoitustaidottomat maahanmuuttajat.

Lisätietoja webinaarista ja ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen päättyy 21.8.2020.

to 27.8.2020–
pe 28.8.2020

Eurooppa-foorumin teemana on Suomen EU-jäsenyyden 25-vuotisjuhlavuosi.