Koulutukset ja tapahtumat

Kotouttamisen osaamiskeskus järjestää koulutustilaisuuksia ja osallistuu erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin. Koulutukset ja tapahtumat -sivuilla julkaistaan lisätietoja osaamiskeskuksen koulutuksista ja tapahtumista sekä tietoa yhteistyökumppanien ja sidosryhmien tapahtumista. Lisäksi sivujen kautta voi ilmoittautua moniin tapahtumiin. Kotona Suomessa -hankkeen aluekoordinaattorit kokoavat tapahtumakalenteriin myös alueellisia tapahtumia ja koulutuksia.

Osa kotouttamisen osaamiskeskuksen ja Kotona Suomessa -hankkeen tilaisuuksista taltioidaan myöhempää katselua varten. Tapahtumatallenteet ovat katsottavissa kotouttamisen osaamiskeskuksen YouTube-kanavalla. Tallenteet julkaistaan vain esiintyjien luvalla.

Kotouttamisen osaamiskeskus SlideSharessa

Kotouttamisen osaamiskeskus YouTubessa

Tarjoa tapahtumaa julkaistavaksi sivuilla

Voit tarjota kotouttamiseen tai pakolaisten vastaanottoon liittyvää tapahtumaa tai koulutusta julkaistavaksi kotouttaminen.fi:n tapahtumasivuilla. Julkaisusta päättää työ- ja elinkeinoministeriön kotouttamisen osaamiskeskus. Otathan huomioon sivuston kohderyhmän, kotouttamisen ja pakolaisten vastaanoton toimijat, kun tarjoat tapahtumaa julkaistavaksi.

Lähetä vinkki tapahtumasta osoitteeseen: kotouttamisenosaamiskeskus(at)tem.fi.

Koulutukset ja tapahtumat

keskiviikko 4.9.

08.30–12.00

Käsitetyöpaja – kotoutumispuheen kääntöpuolia ja uusia sanoituksia

Sanat ja käsitteet ovat tärkeitä välineitä eriarvoistavien rakenteiden ja käytänteiden tunnistamisessa. Miten nämä vakiintuneet sanat, käsitteet ja määritteet vaikuttavat yhdenvertaisuuden toteutumiseen ja kotoutumisen onnistumiseen? Tulisiko esimerkiksi puhua vieraskielisestä vai monikielisestä, maahanmuuttajataustaisesta vai uussuomalaisesta?

Opetushallitus järjestää Käsitetyöpajan 4.9.2019, jossa keskustellaan siitä, että tarvitaanko kasvatus- ja koulumaailmaan sekä yhteiskuntaan uutta tai laajempaa käsitteistöä ja terminologiaa, kun puhutaan maahanmuutosta, kielellisestä ja kulttuurisesta moninaisuudesta ja rasismista.

Aika: Keskiviikko 4.9.2019

Paikka: Opetushallitus, Hakaniemenranta 6, Helsinki

Ilmoittautumisaika on 19.6.2019 – 26.8.2019 klo 23:59. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille. 

Työpajan tarkempi kuvaus ja ilmoittautuminen Opetushallituksen sivuilta.

tiistai 17.9.

08.30–16.15

Ajankohtaispäivä pakolaisia vastaanottaville kunnille

Työ- ja elinkeinoministeriö järjestää 17.9.2019 ajankohtaispäivän pakolaisia vastaanottaville kunnille. Aamupäivällä aiheena on uudelleensijoittamis- ja turvapaikkapolitiikan sekä pakolaisten kuntiin ohjaamisen ajankohtainen tilanne. Iltapäivän ohjelma koostuu kansainvälistä suojelua saavien perheenyhdistämistä käsittelevästä koulutuksesta.

Tilaisuus on ilmainen ja siihen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä. Osallistuminen vain aamupäivän ajankohtaisosuuteen tai iltapäivän koulutukseen on myös mahdollista. Ohjelma julkaistaan ja ilmoittautuminen avataan elokuussa. 

Aika ja paikka: 17.9.2019 Helsinki

Järjestäjä: Työ- ja elinkeinoministeriön Sylvia-hanke ja Kotouttaminen-tiimi

 

keskiviikko 25.9.

09.00–17.00

Nordisk konferans om inklusion, Stockholm

Nordiska ministerrådet organiserar konferans om nordisk inklusion. 

"Under den här konferensen ställer vi frågan hur vi skapar bättre villkor för det civila samhället. Vi har bjudit in forskare och centrala aktörer inom civilsamhället och offentlig sektor i Norden för att tillsammans med dig diskutera om hur vi bäst tar tillvara på kunskapen och kraften hos civilsamhället. Vad kan vi lära av varandra och av grannländerna? Vilken roll spelar det civila samhället idag och vilken roll bör det spela? Tillsammans delar vi med oss av idéer och tankar kring hur samarbetet bör utformas nu och i framtiden."

Tid: Onsdagen 25 september 2019, kl. 9.00-17.00

Plats: Stockholm Waterfront Congress Centre, Nils Ericsons Plan 4, Stockholm

Mer information och registrering på evenemangets hemsida.