Koulutukset ja tapahtumat

Kotouttamisen osaamiskeskus järjestää koulutustilaisuuksia ja osallistuu erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin. Koulutukset ja tapahtumat -sivuilla julkaistaan lisätietoja osaamiskeskuksen koulutuksista ja tapahtumista sekä tietoa yhteistyökumppanien ja sidosryhmien tapahtumista. Lisäksi sivujen kautta voi ilmoittautua moniin tapahtumiin. Kotona Suomessa -hankkeen aluekoordinaattorit kokoavat tapahtumakalenteriin myös alueellisia tapahtumia ja koulutuksia.

Osa kotouttamisen osaamiskeskuksen ja Kotona Suomessa -hankkeen tilaisuuksista taltioidaan myöhempää katselua varten. Tapahtumatallenteet ovat katsottavissa kotouttamisen osaamiskeskuksen YouTube-kanavalla. Tallenteet julkaistaan vain esiintyjien luvalla.

Kotouttamisen osaamiskeskus SlideSharessa

Kotouttamisen osaamiskeskus YouTubessa

Tarjoa tapahtumaa julkaistavaksi sivuilla

Voit tarjota kotouttamiseen tai pakolaisten vastaanottoon liittyvää tapahtumaa tai koulutusta julkaistavaksi kotouttaminen.fi:n tapahtumasivuilla. Julkaisusta päättää työ- ja elinkeinoministeriön kotouttamisen osaamiskeskus. Otathan huomioon sivuston kohderyhmän, kotouttamisen ja pakolaisten vastaanoton toimijat, kun tarjoat tapahtumaa julkaistavaksi.

Lähetä vinkki tapahtumasta osoitteeseen: kotouttamisenosaamiskeskus(at)tem.fi.

Tapahtumat ja koronavirus

Koronavirustilanteessa tarkista tapahtuman järjestäjältä, onko tapahtuma peruttu tai järjestetäänkö se verkossa. Kotouttamisen osaamiskeskuksen ja keskeisten yhteistyökumppanien tapahtumien muutokset on merkitty tapahtumakalenteriin. 

Koulutukset ja tapahtumat

Maahanmuuttajat ja yrittäjyys - KOKOMA-hankkeen päätöswebinaari

Aika: 1.9.2020 klo 12–15.

Paikka: verkossa.

Seminaarissa julkaistaan verkkokurssi (MOOC) maahanmuuttajille, jotka haluavat perustaa yrityksen Suomessa ja oppia suomen kieltä. Kurssin tueksi julkaistaan ohjauskirja, jota opettajat voivat käyttää osana omaa opetusta sekä kieli- ja kulttuuritietoisen verkko-ohjauksen suunnittelua. Seminaarissa kuullaan myös hankkeeseen osallistuneiden maahanmuuttajien yrittäjyystarinoita. 

Lisätietoja KOKOMA-hankkeen webinaarista

Koulutus: Mielenterveyteen liittyvien asioiden kohtaaminen maahan muuttaneiden ohjaamisessa, Pori

Aika: 2.9.2020 klo 13.00 – 16.00
(ilmoittautuminen klo 12.30 alkaen)

Paikka: Satasairaala, N2 auditorio, N-rakennus, 2.krs., Sairaalantie 3, Pori

Koulutuksessa käsitellään mm. ulkomaalaistaustaisten henkilöiden mielenterveyteen liittyviä erityispiirteitä ja sitä, miten mielenterveyden ongelmat vaikuttavat, miten kertoa asiakkaalle mielenterveydestä ja miten mielenterveyttä hoidetaan. Koulutus on tarkoitettu maahan muuttaneita työssään kohtaaville sosiaali- ja terveystoimen, erikoissairaanhoidon, työhallinnon, oppilaitosten ja järjestöjen työntekijöille sekä maahanmuutto- ja kotoutumistyötä tekeville asiantuntijoille.

Kouluttajana toimii Pakolaisten mielenterveystyön osaamiskeskus / PALOMA2-hankkeen asiantuntija, Sonja Sahla Tyksin Psykiatriasta.

Koulutuksen järjestävät yhteistyössä PALOMA2-hanke, Satasairaala, Pakolaistaustaisten ohjaus –hanke ja Kotona Suomessa –hanke.
 

Ilmoittautumiset 26.8.2019 mennessä.

Ohjelma ja ilmoittautumisohjeet

 

Keskustelutilaisuus järjestöille kotouttamisen selonteosta ja kumppanuusohjelmasta

Aika: 11.9.2020

Paikka: verkossa

Työ- ja elinkeinoministeriö järjestää syyskuussa järjestöille keskustelutilaisuuden. Tilaisuuden aiheena kotouttamisen selonteon sekä kumppanuusohjelman valmistelu.

Tapahtuma järjestetään virtuaalisesti.

Lisätietoja tilaisuuden ohjelmasta ja aikataulusta julkaistaan elokuun alussa. Samalla avataan tilaisuuden ilmoittautuminen.

Lisätietoja: Erityisasiantuntija Varpu Taarna, [email protected]

Väkivallan monet muodot - työkaluja tunnistamiseen

Aika: 18.9.2020 klo 8.30-15.30

Paikka: Oulu, Lasaretti, Aurora-sali + verkko

Pohjois-Suomen AVI, Kotona Suomessa -hanke ja Oulun kaupuki järjestävät Väkivallan monet muodot - työkaluja tunnistamiseen -koulutuksen Oulussa ja verkossa. Koulutuksessa käsitellään lähisuhdeväkivallan eri muotoja, esimerkkinä kunniaan liittyvä väkivalta, ja ajankohtaisia ilmiöitä väkivaltatyön kentältä. Puhujina mm. Johanna Latvala ja Eva Tawasoli.

Väkivallan monet muodot -koulutuksen ohjelma ja ilmoittautumistiedot

"Minulla on nimi, historia ja tulevaisuus" - Pakolaistaustaisten ohjaus -hankkeen loppuseminaari

Seminaarissa esitellään ajankohtaista tutkimustietoa mm. kotoutumispoliittisten toimenpiteiden vaikutuksesta pakolaistaustaisten kokemuksiin kotoutumisesta, myötätunnon merkityksestä kulttuurisesti moninaisessa toimintaympäristössä sekä keskustellaan rakenteellisen rasismin vaikutuksista maahan muuttaneiden kotoutumiseen ja koko elämiin.

Päivän aikana esitellään laajasti hankeen tuloksia ja ohjelmassa myös hankkeen loppuraportin julkaiseminen.
Tiedossa lisäksi musiikkia, taidetta ja paljon muuta.

Seminaari toteutetaan online-tapahtumana.

Ilmoittautuminen ja seminaarin ohjelma

Ilmoittautumiset 23.9.2020 mennessä