Koulutukset ja tapahtumat

Kotouttamisen osaamiskeskus järjestää koulutustilaisuuksia ja osallistuu erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin. Koulutukset ja tapahtumat -sivuilla julkaistaan lisätietoja osaamiskeskuksen koulutuksista ja tapahtumista sekä tietoa yhteistyökumppanien ja sidosryhmien tapahtumista. Lisäksi sivujen kautta voi ilmoittautua moniin tapahtumiin. Kotona Suomessa -hankkeen aluekoordinaattorit kokoavat tapahtumakalenteriin myös alueellisia tapahtumia ja koulutuksia.

Osa kotouttamisen osaamiskeskuksen ja Kotona Suomessa -hankkeen tilaisuuksista taltioidaan myöhempää katselua varten. Tapahtumatallenteet ovat katsottavissa kotouttamisen osaamiskeskuksen YouTube-kanavalla. Tallenteet julkaistaan vain esiintyjien luvalla.

Kotouttamisen osaamiskeskus SlideSharessa

Kotouttamisen osaamiskeskus YouTubessa

Tarjoa tapahtumaa julkaistavaksi sivuilla

Voit tarjota kotouttamiseen tai pakolaisten vastaanottoon liittyvää tapahtumaa tai koulutusta julkaistavaksi kotouttaminen.fi:n tapahtumasivuilla. Julkaisusta päättää työ- ja elinkeinoministeriön kotouttamisen osaamiskeskus. Otathan huomioon sivuston kohderyhmä, kotouttamisen ja pakolaisten vastaanoton toimijat, kun tarjoat tapahtumaa julkaistavaksi.

Lähetä vinkki tapahtumasta osoitteeseen: kotouttamisenosaamiskeskus(at)tem.fi.

Koulutukset ja tapahtumat

torstai 1.2.

14.00–17.00

Vihapuhe koulussa, Joensuu

Toiminnallisessa vihapuhe-koulutuksessa käsitellään aihetta teorian ja harjoitusten kautta. Toiminnallisten harjoitusten kautta ja valmiin vihapuhe-kirjasen materiaaleilla aihetta on helpompi käsitellä myös omien oppilaiden/opiskelijoiden kanssa syvällisemmin.

Kouluttajina toimivat maailmankoulu-koordinaattori Heidi Nissinen, kieli- ja kulttuuriryhmien opetuksen koordinaattori ja teatteripedagogi Maria Pikkarainen, draamaopettaja Sini Aromaa sekä monikulttuurisen teatteriyhdistys Rankids ry:n ohjaajat.

Paikka: Sirkkala, Sirkkalantie 12 a, 80100 Joensuu

Ohjelma löytyy täältä

Sitova ilmoittautuminen viim. 25.1.2018 linkistä: https://www.webropolsurveys.com/S/191F6525DC3556B0.par

Lisätietoa: opetustoimen ylitarkastaja Johanna Albert, johanna.albert(at)avi.fi, puh. 029 501 6889

 

perjantai 2.2.

09.00–11.00

Maahanmuuttajien kielen oppimisen käytäntöjä ja haasteita - koulutus verkossa ja Turussa

Kotona Suomessa -hanke järjestää yhteistyössä kotouttamisen osaamiskeskuksen kanssa koulutuksen, jossa aiheena ovat aikuisten maahanmuuttajien kielen oppimisen käytännöt ja haasteet. Koulutus pidetään Turussa, mutta sitä voi seurata myös etänä verkkolähetyksen välityksellä. Koulutuksen tavoitteena on esitellä aikuisten maahanmuuttajien kielen opiskelun käytäntöjä, sen erityispiirteitä ja erilaisia haasteita. Seminaarin kohderyhmää ovat maahanmuuttajien parissa työskentelevät ammattilaiset. Koulutuksen puheenvuoronpitäjät ovat kielenopetuksen tutkijoita ja suomen kielen kouluttajia. Linkki etäosallistujille lähetetään sähköpostitse muutamaa päivää ennen tilaisuutta. Verkkolähetyksen seuraaminen onnistuu Mozilla- ja Chrome-selaimilla. Luento tallennetaan kotouttamisen osaamiskeskuksen YouTube-tilille, josta sen voi katsoa myös jälkikäteen.

Ohjelma kokonaisuudessaan tässä.

Paikka: Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku / webcast-lähetys

Ilmoittautuminen: Viimeistään maanantaina 29.1.2018 kello 12 mennessä. Linkki ilmoittautumiseen (webropol).

Lisätietoja: Päivi Ruotsala, Kotona Suomessa -hankkeen Varsinais-Suomen ja Satakunnan aluekoordinaattori, puh. 0295 020 992, s-posti: paivi.ruotsala(at)ely-keskus.fi

maanantai 5.2.

14.00–16.00

Tavoitteena sujuva arki – Kulttuurien välinen työ sosiaali- ja terveydenhuollon työyhteisöissä -raportin julkistamistilaisuus, Tampere

Tampereen ja Itä-Suomen yliopiston yhteistyössä toteutetun MULTI-TRAIN-hankkeen tutkimusraportin Tavoitteena sujuva arki  Kulttuurien välinen työ sosiaali- ja terveydenhuollon työyhteisöissä julkistamistilaisuus.

Paikka: Tampereen yliopiston Linna-rakennuksen salissa K103, Kalevantie 5.

Ennakkoilmoittautuminen 29.1.2018 mennessä osoitteeseen marja.koskela(at)uta.fi tai puh. 050 318 7126.

Lisätiedot

perjantai 9.2.

08.45–11.45

Selkeää suomea - Selkokielestä apua viestintään -koulutus Raumalla

Onko työssäsi tilanteita, joissa joudut kiinnittämään huomiota viestintäsi selkeyteen? Kohtaatko työssäsi maahanmuuttajia? Tuntuuko suomen kieli joskus hankalalta?

Opin portailla Satakunnassa -hanke (ESR) järjestää koulutustilaisuuden, jossa tarkastellaan, mitä on selkeä suomi ja mitä se ei ole. Pohditaan vuorovaikutusta selkeän suomen kielen näkökulmasta. Käydään läpi käytännön esimerkkejä ja tehdään harjoituksia. Koulutus sopii kaikille, jotka haluavat oppia viestimään selkeämmin. Tilaisuus on maksuton.

Paikka: Rauman kaupungitalo, valtuustosali (3.krs.), Kanalinranta 3, Rauma

Lisätiedot: Jatta Kurppa, s-posti etunimi.sukunimi@rauma.fi

Ohjelma ja ilmoittautumislinkki tästä.

torstai 15.2.

15.30

KOM MED - Föreningar och civilsamhället är nyckeln till inkludering –Konferens, Norrvalla Vörå

Talare bl.a. Omid Mahmoudi från Ensamkommandes förbund i Sverige, forskare Magdalena Kosova och Mehrdad Darvishpour docent i socialt arbete Mälardalens högskola Sverige.Konferensen ordnas i samarbete mellan projekten Stig In! Astu sisään! Come In! och En bra Start i Österbotten. Konferensen är avgiftsfri för deltagarna. Eventuella resor och boendekostnader står deltagarna själva för.

Ytterligare information och program

Anmälningar senast 9.2.2018 via länken

 

perjantai 16.2.

15.30

KOM MED - Föreningar och civilsamhället är nyckeln till inkludering –Konferens, Norrvalla Vörå

Talare bl.a. Omid Mahmoudi från Ensamkommandes förbund i Sverige, forskare Magdalena Kosova och Mehrdad Darvishpour docent i socialt arbete Mälardalens högskola Sverige.Konferensen ordnas i samarbete mellan projekten Stig In! Astu sisään! Come In! och En bra Start i Österbotten. Konferensen är avgiftsfri för deltagarna. Eventuella resor och boendekostnader står deltagarna själva för.

Ytterligare information och program

Anmälningar senast 9.2.2018 via länken

 

tiistai 20.2.

09.00–16.00

Integration of International Workforce - Kalajoki

Kalajoella järjestetään kansainvälisen työvoiman integrointiin keskittyvä seminaari. Seminaarin aiheita ovat kansainvälisen työvoiman yleistilanne Suomessa ja Pohjois-Pohjanmaalla sekä kansainvälisen rekrytoinnin tilanne, palvelut ja käytännöt. Lisäksi seminaarissa kuullaan paikallisia kehittämisajatuksia ja kehitetään teemoja yhdessä työpajoissa. Seminaari kuuluu Europe 3i-hankkeeseen, jossa Kalajoen kaupunki on yksi osallistuja. Seminaari on englanninkielinen. Lisätietoaj arekisteröityminen seminaariin täällä.

Lisätietoa aluekoordinaattori Jussi Leponiemeltä p. 0295 020 959, jussi.leponiemi@ely-keskus.fi

 

perjantai 23.2.

12.00

MYSKILLS. Assessing the skills of refugees in Germany, verkkolähetys

Germany hosts a large volume of refugees, many of whom do not have formal qualifications. In order to help them integrate into the labour market and maximise their existing skills, MYSKILLS provides an objective and validated way of identifying job-relevant competencies. Jobseekers, PES counsellors and employers benefit from credible and objective information about skills and competences. Jobseekers gain documentation on their job-related skills which they can use for trainings or job applications. The second target group for MYSKILLS are low-skilled workers without documentation of their qualifications or job experience.

Ms. Anja Block from the Bundesagentur fur Arbeit is our guest speaker and will present the project and the pilot.

Tilaisuus on englanninkielinen.

Rekisteröityminen verkkoseminaariin