Maahanmuuton ja kotoutumisen tietopaketti

Työ- ja elinkeinoministeriön verkkosivuilla (tem.fi) Kotouttaminen-osiossa on julkaistu yleinen maahanmuuttoa ja kotoutumista käsittelevä tietopaketti, joka koostuu aiheeseen liittyvästä infografiikasta. Tietopaketti sisältää perustietoa maahanmuutosta ja kotoutumisesta ja se on suunnattu kaikille aiheista kiinnostuneille. Myös ammattilainen voi hyödyntää materiaaleja tukena omassa työssään.

Tietopaketin on tuottanut työ- ja elinkeinoministeriön kotouttamisen osaamiskeskus yhteistyössä Maahanmuuttoviraston (Migri) kanssa. Infografiikan on laatinut Hill+Knowlton.

Hyödynnä materiaaleja työssäsi

Tietopaketti on kätevä työkalu kotouttamisen ja pakolaisten vastaanoton parissa työskentelevälle ammattilaiselle. Se sisältää maahanmuuton ja kotoutumisen perustietoa ja -tilastoja, keskeiset käsitteet ja lait, tietoa kansalaisuuden hakemisesta sekä kolme esimerkkiä erilaisista kotoutumispoluista. Lisäksi materiaalin yhteyteen on koottu runsaasti linkkejä, joiden kautta löydät lisätietoa aiheesta.

Voit tutustua materiaaliin joko työ- ja elinkeinoministeriön verkkosivujen (tem.fi) Kotouttaminen-osiossa tai tulostaa tietopaketin infografiikan kokonaisuudessaan pdf-tiedostona.

Lue lisää:

Maahanmuuto ja kotouttamisen tietopaketti (tem.fi)
Maahanmuuton ja kotoutumisen tietopaketti (tulostettava)