Infobanken är nu InfoFinland

27.11.2018 11.36
Nyhet

Den webbtjänst som tidigare hette Infobanken har nu bytt namn till InfoFinland. Det nya namnet beskriver tydligare vad tjänsten går ut på: den erbjuder information om Finland. På webbplatsen InfoFinland finns information om Finland på 12 språk. Språkurvalet är exceptionellt brett i global jämförelse.

Även i andra länder erbjuds invandrare information, men inte på så här många språk.

– Innehållet på InfoFinland läses mycket utanför Finlands gränser redan innan människor flyttar till Finland. Tillförlitlig information på det egna språket är mycket viktig med tanke på integrationen, säger webbtjänstens chefredaktör Eija Kyllönen-Saarnio.

Använd dig av InfoFinlands innehåll

InfoFinlands heltäckande, flerspråkiga innehåll kan användas även i andra tjänster. Arbets- och näringsministeriets kompetenscenter för integration av invandrare publicerar i december en Välkommen till Finland-guide, vars material har tagits från webbtjänsten InfoFinland. Guiden delas ut av magistrater, Migrationsverket och Finlands beskickningar i utlandet.

Allt textinnehåll på InfoFinland tillhandahålls via ett öppet programmeringsgränssnitt (API). Med hjälp av gränssnittet kan man visa InfoFinlands innehåll på andra webbsidor eller bygga olika applikationer.

Webbtjänsten har funnits sedan 2003 och publiceras av Helsingfors stad. Webbplatsen InfoFinland görs i samarbete med myndigheter och kommuner.

InfoFinland har också en systersida, Finnishcourses.fi, där man kan söka efter kurser i finska i Helsingfors-, Tammerfors- och Åboregionen.

Ytterligare information:

Eija Kyllönen-Saarnio, chefredaktör, Helsingfors stad, tfn 050 363 3285

Jaana Rytkönen, informatör, Helsingfors stad, tfn 040 336 0793

[email protected]

Webbtjänsten InfoFinland www.infofinland.fi

Bloggtext om namnbytet: Infopankista tuli InfoFinland – miksi nimi muuttui? (endast på finska)

InfoFinlands öppna data och gränssnitt

Tjänsten Finnishcourses.fi