Tapahtumat – yksittäinen

Osallisuus ja työelämä – näkökulmia maahanmuuttajataustaisten nuorten tukemiseksi ja työelämävalmiuksien vahvistamiseksi

Torstai 20.9.2018 klo 08.30 –  16.00

Paikka: Veturitallit (veturitallinkatu 6), Jyväskylä Aika: To 20.09 klo 8:30 – 16:00 Seminaari on suunnattu nuorten parissa toimiville kunnan nuorisopalveluissa, järjestöissä, oppilaitoksissa, sosiaalityössä, työllisyyden parissa, vapaaehtoisille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Seminaarin tavoitteena on tarjota näkökulmia ja keskustelunavauksia maahanmuuttajataustaisten nuorten osallisuuden, yhdenvertaisuuden ja työelämään pääsyn edistämiseksi. Päivän aikana kuullaan mm. tuoretta tietoa Jyväskylästä maahanmuuttajanuorten osallisuudesta, maahanmuuttajataustaisten nuorten omia puheenvuoroja sekä työstä nuorten turvapaikanhakijoiden parissa oman polun löytämiseksi.

Tuoreet tutkimustulokset ja selvitykset kertovat huolestuttavaa viestiä polarisoitumisesta niin kaikkien nuorten mutta erityisesti maahanmuuttajataustaisten nuorten osalta. Suomessa syntyneistä nuorista joka kolmas ei tunne itsenään suomalaiseksi. Verrattuna suomalaistaustaisiin nuoriin ulkomaalaistaustaisista nuorista selvästi suurempi osa on työn tai koulutuksen ulkopuolella tai keskeyttää koulunkäynnin varhain. Kahden kulttuurin välissä voi olla haastava löytää omaa paikkaa yhteiskunnassa ja päästä mukaan opiskelu -tai työelämään. Miten rakentaa ilman perhettä tulleen nuoren uskoa tulevaan epävarmuuden keskellä? Millaista tukea nuoret itse kokevat tarvitsevansa, mistä rakentuu hyvä elämä Suomessa ja miten saada jalka oven väliin työelämään?

Seminaarin tavoitteena on tarjota näkökulmia ja keskustelunavauksia maahanmuuttajataustaisten nuorten osallisuuden, yhdenvertaisuuden ja työelämään pääsyn edistämiseksi. Päivän aikana kuullaan mm. tuoretta tietoa Jyväskylästä maahanmuuttajanuorten osallisuudesta, maahanmuuttajataustaisten nuorten omia puheenvuoroja sekä työstä nuorten turvapaikanhakijoiden parissa oman polun löytämiseksi. Lisäksi kuullaan puheenvuoro Karri Miettiseltä eli Palefacelta ja seminaariyleisö pääsee nauttimaan myös hänen musiikistaan.

Seminaari on suunnattu nuorten parissa toimiville kunnan nuorisopalveluissa, järjestöissä, oppilaitoksissa, sosiaalityössä, työllisyyden parissa, vapaaehtoisille sekä muille aiheesta kiinnostuneille.

Tapahtuma on maksuton ja sisältää kahvitarjoilun. Ilmoittautuminen on jo auki, varmista paikkasi ilmoittautumalla sähköisesti täällä (docs.google.com) tai sara.robinson-moncada(at)kyt.fi /050 577 8914 (14.9. mennessä). Kerro ilmoittautuessasi myös mahdolliset ruoka-ainetoiveesi kahvitarjoiluun liittyen.

Päivän ohjelmaa päivitetään sivuille: http://www.kyt.fi/yhdessa-enemmanmaahanmuuttajat-osana-yhteisoa


Tapahtumiin rekisteröityminen