Webinaari: Asioimistulkkauksen nykytila

Torstai 29.10.2020 klo 11.30 –  13.30

Työ- ja elinkeinoministeriö

Asioimistulkkauksen nykytila -selvitystä avataan tarkemmin ja asioimistulkkausta tarkastellaan laatukysymysten kautta webinaarissa torstaina 29.10.2020 klo 11.30.

Aika: 29.10.2020 klo 11.30–13.30

Paikka: verkossa. Linkki toimitetaan ilmoittautuneille ennen tilaisuutta.

Erilaiset käytännöt asioimistulkkauksen hankinnassa ja käytössä voivat asettaa maahanmuuttaneet eriarvoisiin asemiin. Yhteiset laatukriteerit yhdenmukaistaisivat asioimistulkkausta ja helpottaisivat kilpailutuksia. Asioimistulkkauksen laadun määrittäminen liittyy oleellisesti myös kilpailutusten järjestämiseen.

Uudessa selvityksessä asioimistulkkauksen nykytilasta esitetään, että ministeriöiden täytyy luoda yhdessä tulkkausalan toimijoiden kanssa kansallinen ohjeistus tai suositus laadukkaasta asioimistulkkauksesta. Selvityksessä tarkastellaan erityisesti kotoutumiseen liittyvää asioimistulkkausta. Selvityksen on toteuttanut Owal Group Oy työ- ja elinkeinoministeriön toimeksiannosta.

Raportin sisältöjä avataan tarkemmin ja asioimistulkkausta tarkastellaan laatukysymysten kautta verkkoyhteydellä torstaina 29.10.2020 järjestettävässä tilaisuudessa. Tilaisuudessa puhuvat työ- ja elinkeinoministeriön edustajat, selvityksen tekijät sekä muut aiheen kannalta olennaiset tahot. Tilaisuuden loppuun varataan aikaa kysymyksille ja keskustelulle.

Tilaisuus on avoin kaikille aihealueesta kiinnostuneille.

Webinaarin Asioimistulkkauksen nykytila kutsu

Webinaariin voi ilmoittautua Webropolin kautta.

Ilmoittaudu viimeistään 23.10.2020. Osallistumislinkki toimitetaan ilmoittautuneille ennen tilaisuutta.

Tervetuloa!

Kohderyhmät: julkinen hallinto, järjestöt ja yhteisöt, kunnat, valtionhallinto