Ota käyttöösi monikieliset materiaalit koronaviruksesta

13.4.2021 11.00
Uutinen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) päivittää tietoja koronaviruksesta ja hoitoon hakeutumisesta suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Lisäksi THL on julkaissut tietoa koronaviruksesta yli 10 eri kielellä. Myös muut viranomaiset, ministeriöt ja sairaanhoitopiirit ovat tuottaneet runsaasti monikielistä materiaalia. Monikielistä viestintää koronaviruksesta tarjoavat myös tiedotusvälineet.

Uutinen on päivitetty ja julkaistu uudelleen 13.4.2021

Monikielisten materiaalien määrän kasvaessa, olemme päivittäneet uutisen koskemaan erityisesti muita kieliä kuin suomi, ruotsi, englanti.

Julkaisemme koosteessa vain suomalaisten viranomaisten tmv. tuottamia aineistoja ja käännöksiä. Lisäksi mukaan on poimittu muutama luotettava kansainvälinen aineisto. Pyrimme edistämään käännösten tuottamista ja niiden vaikuttavaa monikanavaista levittämistä Suomessa. Kuntien tuottama ja alueellinen monikielinen materiaali on koottu eri uutiseen (linkki lisätiedoissa).

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Finentry

InfoFinland kokoaa monikielisiä aineistoja

InfoFinland.fi kokoaa monikielistä viestintää koronaviruksesta sosiaalisen median kanaviinsa ja välittää ajankohtaista viranomaistietoa muun muassa sosiaalisessa mediassa.

Selkokielinen ja kuvaviestintä koronaviruksesta

Kansainvälistä viestintää koronaviruksesta

Ministeriöiden viestintää koronaviruksesta

Muiden viranomaisten viestintää koronavirustilanteessa

Järjestöjen tuki koronatilanteessa

Tiedotusvälineiden viestintää koronaviruksesta

Lue lisää:

Kunnat tarjoavat monikielistä viestintää asioinnista koronavirustilanteessa

Vinkit monikielisten käännösten tilaajille