Kumppanuusohjelma johdattaa kohti inklusiivista yhteiskuntaa

Kokemus osallisuudesta ja yhteiskunnassa tarvittavat taidot kehittyvät aina osana erilaisia yhteisöjä ja erilaisissa kohtaamisissa. Kotoutumisen ja yhteiskunnan vastaanottavuuden edistäminen edellyttää kaikkien – yhteisöjen, järjestöjen, viranomaisten, yritysten ja kuntien – osallistumista ja työtä. Työstä tulee vaikuttavaa, kun teemme sitä yhdessä.

Työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen kumppanuusohjelma tukee kotoutumista ja yhteiskunnan vastaanottavuutta edistävän työn vaikuttavuutta tuomalla toimijoita yhteen sekä lisäämällä monialaista ja moniäänistä yhteistyötä. Kumppanuusohjelman toiminta perustuu avoimeen vuoropuheluun, jossa haastamme vanhoja ajattelumalleja, tuotamme ajankohtaista tietoa, jaamme onnistuneita käytäntöjä ja kehitämme toimintaa eteenpäin. Luomme kumppanuusohjelmassa yhteisiä foorumeita, joissa on mahdollista käydä avointa keskustelua ja joissa tuorein tieto yhdistyy asiantuntijoiden käytännön osaamiseen.

Kumppanuusohjelmassa rakennamme rajoja rikkovaa, monialaista yhteistyötä. Muutamme tapaa tehdä kotoutumistyötä, kumppanuudessa. Tule mukaan!

Ilmoittaudu mukaan kumppanuusohjelmaan

Kumppanuusohjelmassa rakennetaan kotoutumisen ja yhteiskunnan vastaanottavuuden parissa työskentelevien toimijoiden avoin valtakunnallinen verkosto. Vuonna 2021 käynnistyy myös alueellisten kumppanuusverkostojen kokoaminen. Ilmoittautumalla mukaan kumppanuusohjelmaan saat tiedon ohjelman ja sen kumppaneiden ajankohtaisista tapahtumista, yhteistyömahdollisuuksista ja työtä tukevista materiaaleista. Kumppanuusohjelman valtakunnallista toimintaa koordinoi työ- ja elinkeinoministeriön kotouttamisen osaamiskeskus.

Ilmoittaudu mukaan kumppanuusohjelmaan

Tutustu kumppanuusohjelman tavoitteisiin ja periaatteisiin

Kerro näkemyksesi yhteistyöstä ja kumppanuuksista kumppanuusbaron kautta

Kumppanuusohjelman toiminta perustuu toimijoiden tarpeisiin ja näkemyksiin. Kokoamme näkemyksiä yhteistyön kehittämistarpeista sekä tietoa toimijoiden toiminta- ja osallistumismahdollisuuksista kahden vuoden välein toteutettavalla kumppanuusbarolla. Kumppanuusbaroon voivat vastata toimijat, jotka toimivat kotoutumisen ja yhteiskunnan vastaanottavuuden parissa, kuten esimerkiksi viranomaiset, järjestöt, oppilaitokset ja uskonnolliset toimijat. Baroon voit vastata 31.12.2020 mennessä. Tulokset julkaistaan vuoden 2021 alussa ja kumppanuusohjelman toimintaa suunnitellaan tulosten pohjalta.

Vastaa kumppanuusbaroon

Kumppanuusohjelman kehittäminen jatkuu

Kumppanuusohjelman toimintaa tulee jatkossa jäsentämään kaksivuotinen toimintasuunnitelma. Vuosien 2021–2022 toimintasuunnitelman sisältöjä on suunniteltu yhdessä kotoutumisen toimijoiden kanssa. Voit tutustua toimintasuunnitelman luonnokseen ja antaa siitä palautetta alla olevalla lomakkeella.

Luonnos: toimintasuunnitelma pdf

Anna palautetta kumppanuusohjelman toimintasuunnitelmasta

Tällä lomakkeella voit antaa palautetta kumppanuusohjelman toimintasuunnitelmasta. Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.